Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Poznata težina ozljede Gerga Lovrencsicsa

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 30.08.21. | 14:06

Mađar je morao izaći s terena u Jadranskom derbiju već u 13. minuti.

Nogometaši Hajduka poraženi su u Jadranskom derbiju od Rijeke na Poljudu rezultatom 1:2. Goste je do pobjede vodio Prince Ampem koji je letio lijevom stranom riječkog napada i tokom svih 90 minuta bio opasnost po gol Splićana, a glavni razlog zašto je Ganac 'dobio krila' je ozljeda dosad izvrsnog desnog beka Bilih, Gerga Lovrencsicsa, koji je već u 13. minuti utakmice morao napustiti teren zbog ozljede.

Njegova zamjena, Lumbardh Dellova, nije najbolje reagirao, ali dobre vijesti po švedskog trenera su te da ozljeda mađarskog internacionalca nije tako ozbiljna kao što se sumnjalo ispočetka.

Naime, kako doznajem od mađarskih kolega, Lovrencsics bi trebao biti van pogona 10 dana, dok bi za dva tjedna trebao biti vraćen u trenažni proces. Otkako je stigao u Split, 32-godišnji Mađar za Bile je skupio devet nastupa i tri asistencije u svim natjecanjima.

Mađarsku u ovom ciklusu očekuju tri utakmice – protiv Engleske i Andore doma, te gostujuća protiv Albanije. Iako bi vjerojatno Hajdukov branič bio standardan prvotimac u svim tim utakmicama, Marco Rossi neće moći računati na njegove usluge.

Prije dolaska u Split, Lovrencsics je igrao za Ferencvaroš, Lech Poznan, Lombard Papu, Pecsi i Budafoki.


Tagovi

Gergo LovrencsicsHajdukMađarska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti