MOLLY DARLINGTON/Action Images
MOLLY DARLINGTON/Action Images

Poznata sudbina Alena Halilovića u Birminghamu na kraju sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.04.21. | 20:26

Prije odlaska u Championship, interes su pokazali Dinamo i Rijeka, a postojala je mogućnost da se vrati u HNL budući da mu ugovor ističe u lipnju.

Alen Halilović zadovoljio je struku Birmigham Cityja te bi mu ista uskoro trebala ponuditi novi višegodišnji ugovor.

Nekadašnja najveća mlada nada hrvatskog nogometa nije otvorio ovu sezonu na željeni način. Nakon raskida ugovora s Milanom, dobar dio sezone Halilović je bio bez poslodavca, a formu je u to vrijeme održavao trenirajući s nogometašima hrvatskog drugoligaša Intera iz Zaprešića.

Halilović je bio zanimljiv nekolicini hrvatskih klubova, a najbliži njegovom potpisu bili su Dinamo i Rijeka. Nakon što je propala opcija povratka u Maksimir, Halilović je stisnuo ruku Ivanu Manceu i Srećku Juričiću, ali je prije potpisa za Rijeku zamolio klub za sedam dana kako bi razmislio. U međuvremenu, pojavio se Birmigham koji je brzo reagirao, a za Halilovića je u tom trenutku odlazak u Championship djelovala kao bolja opcija pa se tako priključio klubu koji je u tim trenucima bio u donjoj polovici prvenstvenog poretka.

Iako brojke na prvu ne djeluju pretjerano uvjerljivo, Halilović u Birminghamu igra veoma dobro. Vidljivo je da mu je nedostajao kontinuitet utakmica pa ga se 'doziralo', a s vremenom je dogurao do 16 nastupa i jednog pogotka.

Nakon odlaska Karanke, glavni trener Birminghama postao je Lee Bowyer, ikona engleskog nogometa koja će ostati upamćena, između ostalog, po tuči sa svojim suigračem Kieranom Dyerom za vrijeme dok je nosio dres Newcastlea.

„Sviđa mi se Alen kao igrač“, rekao je Bowyer u razgovoru za BirminghamLive pa nastavio:

„Mislim da se on može još više poboljšati. Jedna dobra predsezona i mislim da može postati još bolji“

Iako ne zabija i asistira 'kao na pokretnoj traci', Alen je očito pogodio odabirom kluba.

„Po onome što ja vidim i znam, on uživa biti s nama. Ponavljam, sviđa mi se kao igrač i savjetovat ću upravi da ga potpiše.“

Bowyer je za kraj naglasio što mu se posebno sviđa kod nekadašnje najveće nade hrvatskog nogometa...

„On nam donosi nešto drugačije. Moramo imati takve igrače, on je siguran s loptom u nogama, uvijek ide prema naprijed i igra u pravim prostorima za igrača.“


Tagovi

Alen HalilovićBirminghamBirmingham CityChampionshipnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti