Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Poznat suparnik Hrvatske u generalki za Svjetsko prvenstvo, 'dezertirala' dva nova igrača Kube

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.08.24. | 15:42

Utakmica se igra iduće nedjelje u Slavonskom Brodu.

Nakon remija u Mađarskoj (1-1) hrvatska futsalska reprezentacija odigrat će još jednu prijateljsku utakmicu prije nego što se u ponedjeljak 9. rujna zaputi u Uzbekistan na Svjetsko prvenstvo koje se održava od 14. rujna do 6. listopada. Generalku pred Mundijal Futsal Vatreni odigrat će 7. rujna u Slavonskom Brodu (SD Vijuš) protiv reprezentacije Kosova.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kosovska reprezentacija u nekoliko navrata sudjelovala je na Futsal Week turniru koji se pretežito održava u Poreču, a na kojem su osvojili jedno zlato (2016.) i broncu (2023.). No, Kosovo ipak spada u treći dom europskog futsla i Hrvatskoj bi taj dvoboj trebao poslužiti kao idealna prilika za bildanje samopouzdanja pred Uzbekistan i dvoboje protiv Tajlanda (14. rujna, na otvaranju turnira), Brazila (17. rujna) i Kube (20. rujna).

Dalje prolaze po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine i četiri od šest najboljih trećeplasiranih. A kada već spominjemo hrvatske suparnike na Mundijalu, napomenimo kako su iz reprezentacije Kube otpala dva prvotimca, ali ne zbog ozljede ili suspenzije već - 'dezerterstva'. Naime, jedan od najboljih igrača Kube 22-godišnji Harold Aguilera i 20-godišnji golman Leonardo Hierrezelo napustili su delegaciju reprezentacije koja je u španjolskoj Huelvi odigrali prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Ukrajine.

"Još i prije dolaska u Španjolsku planirao sam bijeg. Kontaktirao sam prijatelja koji mi je pomogao u tom naumu. Nisam rekao nikome iz reprezentacije kako ne bih kompromitirao kolege. Žao mi je što neću nastupiti na Svjetskom prvenstvu, to je bio moj san. Ali, moja budućnost mi je bitnija", rekao je mladi vratar.

Kuba je tako ostala na samo 12 igrača u rosteru, od kojih je tek jedan golman, a još ranije ove godine reprezentaciju su napustila još tri igrača, tako da će viceprvak CONCACAF-a biti prilično oslabljeni, što povećava Hrvatskoj šanse da će pobjedom u posljednjem kolu izboriti plasman u drugu rundu natjecanja.

Dobra vijest za Hrvatsku je i povratak Antonija Sekulića (Anderlecht) koji je propustio prvi dio priprema (i utakmicu u Mađarskoj) zbog klupskih obaveza. Protiv Mađara zbog blaže ozljede nije igrao niti Darijo Marinović koji bi trebao biti spreman za generalku protiv Kosova.

Na Mavrovićevom popisu za Uzbekistan našli su se sljedeći igrači:

Filip Bašković (Novo Vrijeme), Zoran Primić (Square), Ante Piplica (Futsal Dinamo), Kristian Čekol (Futsal Dinamo), Duje Kustura (Olmissum), Kristijan Postružin (Bubamara Cazin), Luka Perić (Bubamara Cazin), Marko Kuraja (RFS Futsal), Josip Jurlina (Olmissum), Niko Vukmir (Stanoinvest Futsal Pula), Dario Marinović (Torcida), David Mataja (Stanoinvest Futsal Pula), Mateo Mužar (Futsal Dinamo), Tihomir Novak (Futsal Dinamo), Franco Jelovčić (Torcida), Antonio Sekulić (Anderlecht).

Pretpozivi su poslani vrataru Olmissuma Vinku Rozgi te igračima Manolu Biliću (Futsal Pula), Mari Đurašu (Square) i Nikoli Gudasiću (Futsal Dinamo).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijaFutsalKosovokosovska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti