Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Poznat prvi finalist Hrvatskog malonogometnog kupa

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.02.23. | 18:15

Murter je bio odličan, na odmor je otišao s prednosti, ali je u nastavku utakmice David Mataja uzeo stvar u svoje ruke i odveo Pulu u povijesno finale.

Futsal Pula svladala je Murter s 6:3 u prvom polufinalu Hrvatskog malonogometnog kupa koji se igra u Domu sportova II. Drugoligaš Murter na odmor je otišao s prednosti od 3:2, no hrvatski reprezentativac David Mataja u nastavku utakmice zabio je hattrick, a pobjedu Pule potvrdio je Daniel Moravac golom u zadnjoj minuti susreta.

Futsal Pula bolje je ušla u utakmicu, Žuto-zeleni stvorili su nekoliko dobrih prilika od kojih je najveća bila ona Igora Osredkara koji je pogodio stativu, da bi početkom 4. minute Daniel Moravac zabio iz blizine za vodstvo Puljana. No, Murter uzvraća već u idućoj minuti, precizan je bio Šimun Popov, junak utakmice četvrtfinala protiv Torcide. Iduća minuta, novi gol. Bernardo Difonzo izveo je korner, a Manolo Bilić udarcem s distance pogađa za 2:1 vodstvo Futsal Pule.

No, Murter se nije predavao, u 14. minuti Josip Ćoran zabio je za 2:2, a onda je Šimun Popov sjajnim udarcem zabio svoj drugi pogodak na utakmici i donio drugoligašu prednost od 3:2 s kojom se otišlo na odmor.

U nastavak utakmice bolje je ušla Pula koja je do 27. minute stigla do preokreta dvama pogocima Davida Mataje, od kojih je drugi bio udarcem sa šest metara. U pretposljednjoj minuti susreta Mataja je kompletirao hattrick i potvrdio prolaz Pule u polufinale nakon greške Murterove obrane. Konačni rezultat postavio je Daniel Moravac golom u posljednjoj minuti utakmice.

HMNK, polufinale

Stanoinvest Futsal Pula - Murter

Dvorana: Dom sportova II, Zagreb

Strijelci: 1:0 Da. Moravac (4.), 1:1 Popov (5.), 2:1 Bilić (6.), 2:2 Ćoran (14.) 2:3 Popov (18.), 3:3 Mataja (24.), 4:3 Mataja-6m (27.), 5:3 Mataja (39.), 6:4 Da. Moravac (40.)

MNK Stanoinvest Futsal Pula: Darko Milanović, Igor Osredkar, David Mataja, Niko Vukmir, Denis Ramić, Florijan Cindrić, Daniel Moravac, Dean Moravac, Filip Petrušić, Mario Dujmović, Robert Grbić, Bernardo Difonzo, Manolo Bilić, Nikola Prelčec

MNK Murter: Josip Kardum, Josip Ćoran, Dominik Nadoveza, Luka Ćelić, Josip Anić, Vito Grubišić, Marko Marčić, Bruno Orlović, Lovre Leonardo Škevin, Šime Brajković, Tonći Ljubić, Šimun Popov, Mateo Erlić, Marko Kovačev

Raspored Završnice Hrvatskog malonogometnog kupa

Petak, 17. veljače (četvrtfinale)

Murter – Torcida 4:4 (3:0)

Crnica – Pula 0:3

Novo Vrijeme – Bjelovar 3:0

Futsal Dinamo – Šibenik 1983 3:3 (2:3)

Nedjelja, 19. veljače (polufinale)

Futsal Pula – Murter 6:3

Novo Vrijeme – Šibenik 1983, 20.00

Ponedjeljak, 20. veljače

Finale, 18:30



Tagovi

FutsalHrvatski malonogometni KupHrvatski malonogometni kupMNK MurterFutsal Pula

Ostale Vijesti