Press Association/PIXSELL
Press Association/PIXSELL

Povremeni reprezentativac BiH napustio HNL, karijeru nastavlja u Suwonu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 09:18

Rođeni Dubrovčanin je već igrao za Bluewingse koji su na njemu nakon samo godinu dana zaradili 1.5 milijuna eura.

Ono o čemu smo pisali prije nekoliko tjedana, sad je postalo službeno – Elvis Sarić raskinuo je s Goricom, a po okončanju svoje HNL karijere odlučio se vratiti u Južnu Koreju, zemlju gdje je igrao ponajbolji nogomet karijere.

Sarić je svojevremeno igrao za GOŠK Dubrovnik, Lučko, Vinogradar i Inter Zaprešić, dok je u susjednoj BiH odlične partije pružao u dresovima Slobode Tuzle i Sarajeva. Kad je prvi put prelazio u Suwon, iz Sarajeva u ljeto 2018. godine, mislio je da je ostvario transfer karijere, ali samo godinu dana kasnije kupuje ga ponajveći azijski klub Ahli za 1.5 milijuna eura. Na Bliskom istoku ostao je oko dvije godine, jedno vrijeme je bio jako dobar i važan kotačić u momčadi, ali nakon teške ozljede se sve promijenilo. U Goricu je stigao na početku ove sezone kao slobodan igrač, a iz kluba odlazi nakon samo pola godine nezadovoljan svojim statusom.

Teško je kriviti Krunu Rendulića za odlazak Elvisa Sarića. Iako je povremeni reprezentativac BiH neosporno dobar igrač, sama činjenica da Turopoljci u veznoj liniji imaju igrače poput Babeca, Kalika, Suka, Juniora i Pršira najbolje pojašnjava koliko mu je bilo teško nametnuti se za mjesto u udarnih 11. Odlazi s pet odigranih utakmica za Goricu u 1.HNL, a kad je on igrao Gorica je u dva navrata slavila (Slaven Belupo, Šibenik), isto toliko puta je remizirala (Hajduk, Istra 1961), dok je poražen u svojem debiju u dresu novog kluba u vjerojatno 'najluđoj' utakmici prvog dijela sezone kad je Rijeka u Turopolju slavila rezultatom 3:4.

Za reprezentaciju BiH Sarić je skupio 19 nastupa i 1 pogodak, debitirao je u prijateljskom ogledu 2018. godine protiv SAD-a (0:0), a posljednji nastup imao je u listopadu 2021. godine kad je odigrao 32 minute u remiju s Ukrajinom (1:1) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Sarić je prije prelaska u Južnu Koreju sporazumno raskinuo s Goricom pa tako član Suwona postaje bez da je za njega plaćena odšeta, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 350 tisuća eura.


Tagovi

Elvis SarićSuwon Samsung BluewingsJužna KorejaHNK Gorica

Ostale Vijesti