REUTERS/Stringer
REUTERS/Stringer

Povratak na mjesto sreće? Slavena Bilića žele u Turskoj, ponuda ga čeka i na Otoku, ali nešto se pita i Saudijce

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 01.06.24. | 08:02

Prema informacijama Germanijaka, bivši izbornik Vatrenih dobio je poziv iz Turske još prošlog tjedna, a gazda kluba Hasan Arat njegovim bi dovođenjem ugodio navijačima koji prilikom svake smjene trenera zazivaju Bilićev povratak.

Slaven Bilić vruća je roba ovo ljeta! Bivši izbornik Vatrenih svoju prvu sezonu u Saudijskoj Arabiji završio je na vrlo dobrom sedmom mjestu, što zapravo mnogi percipiraju kao treće mjesto budući da je Pro liga unaprijed predodređena da na prve četiri pozicije završe klubovi u koje ogromna sredstva ulaže Ministarstvo sporta Saudijske Arabije. Kako Bilićev Al Fateh nije jedan od tih klubova, ranije spomenuto sedmo mjesto smatra se apsolutnim nadilaženjem svih očekivanja. I potvrdom sjajnog posla kojeg je Slaven odradio sa svojim stožerom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ove sezone ostvarili su neke fenomenalne rezultate, a od svih pobjeda najviše se ističe ona kad je njegova momčad s 5-1 slavila protiv Al Ahlija čije boje brane igrači poput Edouarda Mendyja, Meriha Demirala, Francka Kessiéja, Riyada Mahreza i Bobbyja Firmina.

Saudijci, inače skloni iracionalnim i naglim odlukama, Bilićevim su radom oduševljeni. Kako je po dolasku u klub potpisao dvogodišnji ugovor, neki ozbiljniji razgovori na temu budućnosti nisu se vodili, ali uskoro bi na to moglo promijeniti budući da je Slaven Bilić na vrhu liste prioriteta nekoliko europskih klubova. I jedne reprezentacije!

Još otprije se zna kako Bilića zovu iz Irske gdje mu tamošnji savez nudi mjesto izbornika. Iako je na Otoku ostavio velikog traga te je takav poziv nešto što prija svakom treneru, upitno je koliko Bilića u ovoj fazi karijere zadovoljava ‘mirniji’ izbornički život. Ponuda je na stolu, Slaven još uvijek nije rekao finalno da ili ne, ali Irci su voljni čekati koliko treba.

No, nisu oni jedini koji žele nekadašnjeg izbornika Vatrenih na svojoj klupi. Nakon jedne prilično razočaravajuće sezone koju su okončali na skromnom šestom mjestu Süper Lig, čelnici Besiktasa odučili su uručiti pismo zahvale bivšem grčkom i portugalskom izborniku Fernandu Santosu. Posljednjih devet utakmica momčad je vodio Serdar Topraktepe, ali s njim je jasno iskomunicirano kako je on tek privremeno rješenje dok se ne pronađe neko veliko i jako trenersko ime koje bi trebalo Besiktas vratiti ‘na stare staze slave’.

Slaven Bilić upravo je takvo ime! I to pogotovo u Turskoj, gdje i dalje uživa sjajan status. Navijači Besiktasa ga obožavaju, njegov povratak zazivaju prilikom svake smjene trenera, a sadašnji predsjednik Hasan Arat pomno osluškuje njihov bilo dok sprema odgovor Fenerbahçeu za dovođenje Josea Mourinha.

Prema informacijama Germanijaka, iz Besiktasa su kontaktirali Bilića još prošlog tjedna. Slaven, očekivano, nije odmah rekao ‘stižem’, ali isto tako nije poručio ni ‘ne, hvala’. Zatražio je malo vremena da razmisli i sa stožerom donese odluku bi li uopće bio voljan razmotriti njihovu ponudu, ali čini se kako su ga brojni pozivi iz Istanbula, grada kkojeg jako voli, malo omekšali.

No, taman i da se odluči reći ‘da’, nešto se u cijeloj priči pita i Saudijce. A oni, barem zasad, svoje karte ne otvaraju. Besiktas, jasno, ne bi bio voljan platiti odštetu, baš kao što ni Bilić ne može pokucati na vrata čelnih ljudi kluba i poručiti im ‘ja odlazim’. Ne ide to tako u tom dijelu svijeta...

Ono što je prilično jasno na kraju cijele balade je da je pozicija Slavena Bilića čvršća od granita. Saudijce je oduševio, Turci i Irci zovu, a povrh svega postoje i neki drugi europski klubovi koji sanjaju o njegovom dolasku na klupu. Hoće li se Slaven vratiti u Tursku u ovom je trenutku teško procijeniti, ali ako bi pronašao model po kojem bi i on i Saudijci bili voljni raskinuti suradnju te bi Besiktas, osim izdašne financijske ponude, bio voljan omogućiti Biliću da sa sobom u Istanbul povede i kompletan stožer koji je sada s njim u Al Fatehu, tada bi se tečaj u svim kladionicama na ponudu ‘Slaven Bilić novi trener Besiktasa’ prilično smanjio. Čak možda toliko da se singliranjem tog događaja ne bi mogao ostvariti nikakav profit...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Slaven BilićBesiktasSuper LigAl FatehSaudijska Arabijasaudijska nogometna ligaTurska

Ostale Vijesti