Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Povratak kući: Dmytro Lopa nakon rastanka s Osijekom karijeru nastavlja u Ukrajini

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 15:26

Doveden je kako bi poboljšao učinak u napadu svoje momčadi koja je u prvih šest kola zabila jednako toliko pogodaka.

Nakon pet i pol godina, kad je prvi put karijeru nastavio van Ukrajine potpisavši kao slobodan igrač za Puškaš Akademiju, Dmytro Lopa vraća se kući. Njegov novi poslodavac je VPK-Argo, drugoligaš koji je ne tako davno bio u trećem rangu ukrajinskog nogometa.

Lopa je doveden kako bi poboljšao napadački učinak kluba koji je u prvih šest prvenstvenih kola zabio jednako toliko pogodaka, a s novim je klubom dogovorio jednogodišnji ugovor. Lani je u 1. HNL, bez učinka, skupio 15 nastupa, dok je sveukupno u svim natjecanjima za Osijek skupio 129 nastupa, 18 pogodaka i 13 asistencija.

32-godišnji Ukrajinac je u Gradski vrt stigao u ljeto 2016. godine. Prva sezona u bijelo-plavom dresu za njega je ujedno bila i najplodnija pa je tako skupio osam pogodaka i pet asistencija u svega 21 nastupu. Na kraju sezone 'trajno' prelazi u Osijek s kojim dogovara četverogodišnju suradnju, a nakon što je ona istekla, posljednja je dva mjeseca bio bez angažmana.

Spominjalo se da bi mogao opet u Mađarsku, ali u konačnici se odlučio vratiti u Ukrajinu gdje će po prvi put u karijeri osjetiti čari Persha Lige, odnosno drugog razreda tamošnjeg nogometa.

Izdanak Dniprove škole nogometa danas vrijedi svega 150 tisuća eura prema Transfermarktu, iako je na vrhuncu bio 'težak' 2.25 milijuna eura.

Lopa će biti u kadru momčadi već ovog vikenda kad njegov VPK-Argo gostuje kod nekadašnjeg velikana ukrajinskog nogometa Metalist Kharkiva, a trener spomenutog kluba je nekadašnji reprezentativac Ukrajine i dugogodišnji stup obrane Shakhtara, Oleksandr Kucher.


Tagovi

Dmytro LopaOsijekukrajinsko nogometno prvenstvoUkrajina

Ostale Vijesti