Photo: Matija Habljak/PIXSEELL
Photo: Matija Habljak/PIXSEELL

Potvrđena vijest Germanijaka: Petković na klupi, starta Kulenović

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.08.24. | 19:11

Pola sata prije zakazanog početka na Maksimir se spustila ljetna oluja, kiša i vjetar, no zasad utakmica nije upitna, momčadi i suci normalno se zagrijavaju

Nogometaši Dinama od 21 sat (MAX Sport 1) otvaraju 34. sezonu hrvatske nogometne lige, suparnik je Istra 1961, gost koji nikad nije slavio u Maksimiru, a prije objave službenih zapisnika doznali smo koga će Sergej Jakirović suprotstaviti jedanaestorici Paola Tramezzanija.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trebala je to biti najavljena 11-orica, ali ispostavilo se da je udarac koji je dobio Bruno Petković u posljednjoj provjeri protiv Šahtara prošle subote, koji ni golim laičkim okom nije djelovao bezopasno, ipak bio dovoljno jak da najboljeg igrača Modrih prošle sezone prinudno ostavi na klupi. Zamijenit će ga, jasno, jedini preostali središnji napadač u kadru, Sandro Kulenović. Eto Kuletu velike prilike da zabije prvi pogodak nove domaće natjecateljske sezone...

Dakle, trebalo bi to biti u sustavu 4-2-3-1: Nevistić - Ristovski, Theophile, Mmaee, Pierre-Gabriel - Sučić, Mišić - Pjaca, Baturina, Hoxha – Kulenović.

Sat vremena prije utakmice stigla je potvrda.

Pjacu je trener hrvatskog prvaka ponovno postavio na desno krilo, tako će po svemu sudeći biti dok ne dođe željeno pojačanje, Hoxha je lijevo, a lijevo je i Pierre-Gabriel, koji je u kratko vrijeme postao najbolji Dinamov desni bek, briljirao je i na pripremama, kako bi na desnom mogao biti Ristovski. Jakirović je već objasnio da tu zadnju liniju uigrava za europske utakmice, prvo doigravanje za Ligu prvaka u drugoj polovici kolovoza, dokad će se odigrati tri prvenstvena kola.

Na klupi su vratari Zagorac i Filipović te Ogiwara, Torrente, Bernauer, Stojković, Kačavenda, spomenuti Petković, Rog, Vrbančić, Perković i Pavić. Kapetana Arijana Ademija nema zbog lakše ozljede.

Istra 1961 će na prvi pogled nastupiti formaciji Božićnog drvca (4-3-2-1), koje vole talijanski treneri: Majkić - Ramić, Marešić, Iovu, Kadušić - Maurić, Petrusenko, Blagojević - Lisica, Vuk - Lawal.

Pola sata prije zakazanog početka utakmice počeo je pljusak u Maksimiru, uz vjetar, pristigla je najavljena ljetna oluja, nadamo se da neće dugo trajati i da če utakmica početi na vrijeme.

Foto: GermanijakFoto: Germanijak

Utakmicu sudi iskusni Mario Zebec iz Varaždina (ne više Cestice), pomoćnici su Hrvoje Radić iz Splita odnosno Nikola Kečkiš iz Virovitice. Četvrti sudac je Mateo Erceg iz Benkovca dok je VAR Duje Strukan (Split), a AVAR Deni Grofelnik (Valpovo). Nije presudno, ali prvotno je z VAR bio određen Oliver Romić iz Osijeka, a Strukan će isti posao raditi i u nedjelju na Rujevici gdje gostuje Lokomotiva.



Tagovi

GNK DinamoIstra 1961Hrvatska nogometna ligaSergej JakirovićPaolo TramezzaniBruno PetkovićSandro Kulenović

Ostale Vijesti