Potvrđen odlazak Scolarija s brazilske klupe

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.07.14. | 11:10

Brazilski nogometni savez potvrdio je da Felipe Scolari odlazi s mjesta izbornika, nakon razočaravajućeg četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Brazilu...

Scolariju je ugovor istekao po završetku Mundijala i brazilski stručnjak rekao je da će Savezu prepustiti odluku o njegovoj sudbini nakon što su domaćini u subotu poraženi 3:0 od Nizozemske u utakmici za treće mjesto.

Taj je poraz uslijedio nakon teškog 7:1 poniženja od Njemačke u polufinalu, njihovom najgorem rezultatu i najtežem porazu u povijesti, a i po prvi su put ubilježili domaći poraz u nekoj natjecateljskoj utakmici od 1975. godine.

Scolarijev odlazak objavljen je nakon sastanka čelnika brazilskog saveza na kojem je odlučeno da neće biti produljen ugovor 65-godišnjem izborniku, koji je u izborničkoj fotelji 'Selecaa' bio od studenog 2012. godine i u dosadašnjem mandatu osvojio Kup konfederacija prošle godine.

„Izbornik Luiz Felipe Scolari i njegov stručni tim po pitanju svojih sudbina dali su riječ savezu. Ostavka je prihvaćena od strane predsjednika saveza koji je zahvalio svim trenerima i igračima, kao i svim navijačima na potpori koju su pružili tijekom Svjetskog prvenstva. Scolari i njegov cijeli tim zaslužuju našu zahvalnost i poštovanje, iako nisu ostvarili naš glavni cilj“, priopćili su iz saveza.

Scolari je također vodio Brazil na posljednjem trijumfu na Svjetskom prvenstvu 2002. godine kada su po rekordni peti put osvojili Mundijal, pobijedivši Njemačku u finalu s 2:0. Od njegovo povratka na klupu 2013., Brazil je slavio u 19, remizirao u 6 i izgubio 4 utakmice.

Mađu najizglednijim kandidatima za njegovog nasljednika spominju se bivši trener Corinthiansa Adenor Leonardo Bacchi - 'Tite', Sao Paulov Muricy Ramalho i izbornik U-20 brazilske reprezentacije Alexandre Gallo.

(Foto: Action Images)

 

 


Tagovi

međunarodni nogometAlexandre GalloLuiz Felipe ScolariBrazil 2014Adenor Leonardo BacchiMuricy Ramalho

Ostale Vijesti