REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Potres u Njemačkoj: Gvardiol ostao bez trenera, Leipzig traži novo rješenje

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.12.21. | 11:31

Američki stručnjak odlazi s klupe njemačkog prvoligaša nakon pet mjeseci

Iako je Union Berlin pokazao kako može biti itekako konkurentan i ozbiljan u Bundesligi, RB Leipzig od njih nije smio izgubiti. Da je situacija bila bolja, Marsch bi možda i preživio brodolom u prijestolnici, no kada se sve zbroji i oduzme, uprava Crvenih bikova je odlučila uahvaliti američkom stručnjaku jer je po njihovom mišljenju - pružio premalo.

Odluku je pred zainteresiranom javnosti iznio predsjednik kluba Oliver Mintzlaff

"Nije bilo lako rastati se sa Jessijem Marschem, imam izrazito visoko mišljenje o njemu kao čoveku i treneru. Šteta je što se stvari nisu odvile onako kako smo se nadali, ovaj potaz je bio neophodan. Nažalost, napredak i rezultati kojima smo se nadali kako bi ispunili ovosezonske ciljeve nisu ostvareni. Trenutno ne ispunjavamo očekivanja i ovom odlukom želimo igračima dati novi impuls. Odgovornost djelomično snose i igrači pa očekujem od ekipe da u budućnosti u kontinuitetu pokazuje potencijal i kvalitetu, ne kako je bio slučaj posljednjih tjedana. Na kraju, želim zahvaliti Marschu za sve što je napravio u klubu i želim mu sve najbolje“ zaključio je Mintzlaff u svom obraćanju.

Pred igračima Leipziga je utakmica šestog kola Lige prvaka na kojoj bi privremeno momčad trebao voditi Achim Beierlorzer. Za sad nema informacija o kandidatima za klupu Crvenih bikova, no sigurno će se u narednim danima pojaviti neka izgledna imena.

Marsch, inače bivši američki reprezentativac, u europskom je nogometu nešto više od 10 godina, krenuo je upravo u Leipzigu kao pomoćni trener Ralfu Rangnicku. Potom se proslavio u Salzburgu i dobio poziv da se vrati u Leipzig, ovog puta na poziciji glavnog trenera, odmah nakon odlaska Juliana Nageslmanna. Klub napušta nakon 21 utakmice na klupi, skupio je osam pobjeda, četiri remija i čak devet poraza. Leipzig je na jedanaestom mjestu, imaju samo 18 bodova iz 14 odigranih kola.



Tagovi

Jesse MarschRB LeipzigJoško GvardiolBundesliga

Ostale Vijesti