Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Potpredsjednik UEFA-e "gura" Bjelicu na klupu Poljske

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.01.23. | 10:35

Legendarni Zbigniew Boniek uključio se u utrku za novog izbornika Poljske nakon što je na Twitteru dao podršku Nenadu Bjelici

Nakon što poslije SP-a nije produžen ugovor s Czeslawom Michniewiczom, nogometna reprezentacija Poljske je od prvog dana ove godine bez izbornika. Vrijeme curi, uskoro počinju kvalifikacije za Euro 2024. i u poljskom nogometnom savezu moraju što prije reagirati. Javnost nudi nekoliko imena. Nagađa se da se razgovaralo s Vladimirom Petkovićem, Švicarcem koji je podrijetlom Hrvat iz BiH a vodio je Lazio, reprezentaciju Švicarske i francuski Bordeaux. Spominje se i Herve Renard koji je na SP-u sjedio na klupi Saudijske Arabije a čini se kako legendarni Zbigniew Boniek ima svog kandidata.

Bivši reprezentativac Poljske tijekom igračke karijere nastupao je za Juventus i Romu, član je kuće slavnih talijanskog nogometa, ima 80 nastupa za Poljsku a potom je kao trener vodio nekoliko klubova te neko kratko vrijeme sjedio i na klupi reprezentacije. Trenutno je potpredsjednik UEFA-e i veliki zagovornik Nenada Bjelice u utrci za izbornika Poljske.

Naime, Boniek je na svom Twitter profilu objavio inicijale NB između dvije zastave Poljske. Javnost je to protumačila kako je Nenad Bjelica njegov favorit za izbornika Poljske a obzirom na utjecaj koji Boniek ima u poljskom nogometu gdje je obnašao funkciju predsjednika nogometnog saveza, jasno je kako Bjelica nije mogao dobiti bolji vjetar u leđa.

Uostalom, u Poljskoj se naveliko pričalo da je Bjelica bio izbor Bonieka prije tri godine, ali tada je bivši trener Dinama taman preuzeo klupu Osijeka. Podsjetimo, Nenad Bjelica je nakon Osijeka bez angažmana. Iako ga se povezivalo s nekoliko klubova u Europi, ponajprije u Italiji a imao je lukrativne ponude s Arapskog poluotoka koje je odbio jer ga privlači isključivo trenerski put u zapadnoj Europi.

Klupa izuzetno potentne reprezentacije Poljske sasvim sigurno bi bila u skladu s ambicijama koje Bjelica nosi u sebi, a to je očito stav i Zbigniewa Bonieka


Tagovi

Nenad Bjelicapoljska nogometna reprezentacijaZbigniew Boniek

Ostale Vijesti