Šime Zelić/PIXSELL
Šime Zelić/PIXSELL

Potpisan ugovor o sufinanciranju obnove Poljuda

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 18.10.24. | 13:33

U sljedećim godinama će iznos koji izdvaja Vlada Republike Hrvatske biti i veći

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina i gradonačelnik Splita Ivica Puljak potpisali su u petak ugovor o sufinanciranju izgradnje ili obnove sportskih građevina od nacionalnog interesa u iznosu od 597.586 eura, a navedeni iznos Gradu Splitu je dodijeljen za studijsku i projektno-tehničku dokumentaciju Gradskog stadiona Poljud.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Potpisom ovog ugovora, a na inicijativu i snažno uključivanje Vlade, i formalno počinje projekt obnove Gradskog stadiona Poljud. Drago mi je da je Grad Split prepoznao važnost ovog projekta, a Vlada će nastaviti, kako će biti spremne sve daljnje aktivnosti, sudjelovati u potpori u financijskom i svakom drugom smislu. Nadam se kako će Grad Split vrlo brzo krenuti u realizaciju i ostalih koraka, jer želimo da poljudska ljepotica čim prije ponovno zasjaji punim sjajem“, rekao je Glavina podsjetivši kako je Vlada već u ovoj godini bila osigurala 13,7 milijuna eura za građevine od nacionalnog interesa.

Dodao je da će u sljedećim godinama taj iznos biti i veći te se nada kako će, za razliku od ove godine, biti i iskorišten u punom iznosu, priopćeno je iz ministarstva.


(Hina)


Tagovi

Tonči GlavinaIvica PuljakPoljudStadionMinistarstvo turizma i sporta RH

Ostale Vijesti