Postružin pred Ligu prvaka: Armenci su opasni, ali naša kvaliteta će presuditi

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 12.10.17. | 14:35

Nacional Main rudnu otvara s armenskim Leom.

Hrvatski prvak u futsalu večeras kreće sa svojim nastupom u futsalskoj Ligi prvaka. Nacional je u dvorani II Doma sportova domaćin grupe E Glavne runde iz koje će se samo pobjednik skupine plasirati u Elitnu rundu UEFA Futsal Cupa. Osim hrvatskog prvaka za plasman u sljedeću fazu natjecanja borit će se prvak Francuske Garges Djibson, prvak Kosova Liburn i armenski prvak Leo, s kojim će Nacional večeras u 20:30 odigrati svoju prvu utakmicu na turniru.

>> Nacional ugošćuje Ligu prvaka: Unatoč novom i neuigranom kadru, največi smo favoriti skupine

Prvaci Armenije prilična su nepoznanica. Što možemo očekivati od večerašnje utakmice, upitali smo najboljeg igrača Novinara i hrvatskog reprezentativca, Kristijana Postružina?

„Baš smo završili s analizom našeg večerašnjeg protivnika. Moram reći kako nas čeka teži posao nego što sam očekivao. Dosta su promijenili ekipu, imaju jako dobru obranu i odličnog golmana. Leo će se orijentirati na kontranapade koje moramo spriječiti. No, Nacional je bolja momčad i vjerujem u našu pobjedu".

Nacional je ovoga ljeta doživio velike promijene u kadru. Klub su napustili braća Morina i svi igrači iz prošlogodišnje šampionske generacije koja je suvereno osvojila dvostruku krunu i umalo se kvalificirala i na Final Four Lige prvaka. Na kraju su se u kadar ipak vratili Postružin i golman Ivan Pavlić, a na čelo struke kluba vratio se iskusni Robert Grdović.

Također, Nacional je u svoje redove doveo petoricu pojačanja od kojih je već u prvoj utakmici, na otvaranju prvenstva protiv novog prvoligaša Crnice (7:7), zablistao Portugalac Andre Gomes s pet pogodaka. Kakve je kvalitete ovaj rekostruirani i, treba reći, na brzinu složeni Nacional?

„Da, dosta se toga promijenilo u odnosu na prošlu sezonu. Došlo je dosta novih igrača, domaćih i stranih. Pojačanja su dobra, a sama kvaliteta momčadi je samo malo slabija u odnosu na prošlu sezonu. Najveći problem predstavlja nam to što smo se kasno skupili, bila je tu i reprezentativna pauza, tako da nismo imali previše utakmica za uigravanje. Međutim, i dalje smo največi favoriti i siguran sam da možemo osvojiti skupinu“.

Uz svo dužno poštovanje armenskom i kosovskom prvaku, čini se kako će najveći konkurent za osvajanje turnira Nacionalu biti prvak Francuske Garges Djibson u kojem igraju dva igrača francuske rperezentacije koja je nedavno izbacula Hrvatsku iz dodatnih kvalifikacija za Euro 2018.

„Moram reći kako ni Armenci nisu bezazleni protivnik, a i Kosovari su napredovali. Fracnutzi su fizički snažna momčad koja igra odlično u kontranapadu. Bitno je ući u svaku utakmicu sto posto, odigrati odličnu obranu i ne dozvoliti im otavranje u kontre. Trebamo svaku utakmicu pobijediti kako god znamo“.

Nacional je prvenstvo Hrvatske otvorio s domaćim 7:7 remijem protiv novog prvoligaša Crnice. Utakmica je bila iznimno efikasna, čak i za sport poput futsala.

„Da, utakmica protiv Crnice je dokazala kako moramo popraviti obranu i još neke segmente igre. Ponavljam, u posljednjih mjesec dana nismo stigli previše zajedno trenirati zbog objektivnih okolnosti. Siguran sam da ćemo kroz sezonu rasti i napredovati i na kraju napasti play-off i naslov prvaka“, rekao nam je za kraj Postružin.

Prvu utakmicu u skupini E Glavne runde Lige prvaka odigrat će prvak Francuske Garges i kosovski prvak Liburn u 18 sati, a Nacional će s armenskim sastavom početi u 20:30. S obzirom na kvalitetu hrvatskog i francuskog prvaka, preporučamo vam igru na dvije čiste jedinice.

UEFA Futsal Cup, Main runda, 1. kolo:

Garges Djibson - Luburn, 18:00
Nacional - Leo, 20:30

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

FutsalNacionalKristijan Postružin

Ostale Vijesti