Posramio starlete i instagramuše: Ronaldo od društvenih mreža zarađuje više nego sestre Jenner zajedno

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 04.06.20. | 16:28

A jel platio porez?

Činjenica da je Cristiano Ronaldo bezobrazno bogat čovjek je potpuno jasna, logična i očekivana.

No kad se raščlane njegovih prihodi i ustanovi koliko njih dolazi iz kojeg izvora, stvari postaju zanimljivije. Nedavno je legendarnom Portugalcu radi krize uzrokovane pandemijom koronavirusa u Juventusu smanjena godišnja plaća s 31 na 27 milijuna eura, no unutranji nam glas govori da će se već nekako snaći.

Jedan od razloga jest taj što je u zadnjih 12 mjeseci uvjerljivo najviše novaca zaradio Instagram oglašavanjem. Zaradio je 46 i pol milijuna eura u tom razdobljum, skoro 20 više od godišnje plaće u klubu.

Svakako dobra vijest jest da je Leo Messi na drugom mjestu, te su dva nogometaša koji su lice najvažnije sporedne stvari na svijetu zadnjih 15-ak godina ujedno i najveći rivali na društvenim mrežama. Aktualni vlasnik Zlatne lopte uprihodio je 28 milijuna eura.

Tek treće i četvrto mjesto zauzimaju sestre Kendall i Kylie Jenner koje zajedno zarađuju 41.6 milijun eura. Razlog za likovanje je i činjenica da sportaš koji će ući u legendu keo jedinstven primjer kad je u pitanju profesionalizam, briga o tijelu, natjecateljski duh i želja za pobjedom, zarađuje više od sestara čije su vještine kojima se izdvajaju… nepoznate.

U top 10 od sportaša još se nalaze Virat Kohli, indijska superzvijezda kriketa, David Beckham, Neymar i Zlatan Ibrahimović. Kompletnu top ljestvicu možete vidjeti u članku britanskog The Suna.

 

 

(foto: Reuters)


Tagovi

Lionel MessiNajplaćeniji sportašiCristiano Ronaldo

Ostale Vijesti