Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Posljednjeg dana prijelaznog roka Gorica dovela dva pojačanja, na meti igrač koji je 12 godina bio u Bayernu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.09.24. | 09:30

Vidović će biti zadovoljan...

Iako 'deadline day' nije toliko atraktivan u Lijepoj našoj kao što je to primjerice slučaj na Otoku, ne može se reći ni da je u Hrvatskoj sve bilo 'kamilica'.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Rijeka je posljednjeg dana prijelaznog roka predstavila dva nova igrača, Amera Gojaka i Dominika Dogana, s tim da je njihove potpise još ranije najavio Germanijak. Šibenik je potom doveo talentiranog Antu Kavelja iz Hajduka, da bi u fotofinišu reagirala i Gorica koja je prvo svojim novim igračem predstavila Adriona Pajazitija, a nedugo kasnije i Mesaquea Djua.

Potonji dolazi iz Mafre, portugalskog drugoligaša, dok je prethodno igrao za OFI Cretu gdje ga je vodio Valdas Dambrauskas. Nogometno je školovan u Benfici gdje je dogurao do B momčadi, a ima iskustvo igranja i za U21 reprezentaciju West Hama gdje je proveo tri godine.

Dju ima 25 godina, igra na poziciji desnog krila, a prije dolaska u Goricu povezivalo ga se s Borcem iz Banja Luke. Kombinirano je u mlađim selekcijama Portugala skupio 53 nastupa i 14 pogodaka.

Osim Portugalca, u Goricu je stigao i Albanac, Adrion Pajaziti. Riječ je o središnjem veznjaku koji je u Turopolje stigao na jednogodišnju posudbu iz Fulhama. Pajaziti je kapetan albanske U21 reprezentacije, a s londonskim klubom je ugovorno vezan do kraja tekuće sezone. Za prvu momčad Fulhama odradio je jednu utakmicu, u drugoj rundi Carabao kupa, kada je londonska momčad s 2-0 slavila u gostima protiv Birminghama. Zanimljivo, u toj utakmici su veznjaci Fulhama bili Francois i Pajaziti, a u konačnici su obojica završila u Gorici.

Za kraj, spomenimo kako Goričani gledaju i Meritana Shabanija, 25-godišnjeg veznjaka koji je sada bez kluba, a posljednji angažman imao je u Grasshoppersu iz Švicarske. Ovaj Nijemac albanskog podrijetla je čak 13 godina proveo u Bayernu (2006.-2019.), nakon čega ga je kupio Wolverhampton za 1.5 milijuna eura. Igra na poziciji ofenzivnog veznog igrača.(G)



Tagovi

HNK GoricaLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti