Jose Coelho/Pool via REUTERS
Jose Coelho/Pool via REUTERS

Portugalsko praznovjerje: Porto “na plaći” ima vidovnjaka koji predviđa rezultate

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.12.21. | 18:04

Ne, nije šala, portugalski velikan godišnje za njegove usluge troši preko milijun kuna

Eusebio je, ususret jednom europskom finalu iz 1990. Godine, u Beču prošetao do grbnog mjesta Belle Gutmanna i zamolio tog pokojnog Mađara da skine kletvu s Benfice. Nije mu upalilo. Portugalski velikan je doživio navodno “prokletstvo” koje će ga pratiti punih 100 godina.

Nogomet, i sport općenito, prepuni su praznovjerja. Svi imaju neku svoju rutinu, neki svoj “mott” ili pak potez koji im donosi sreću. No, kad stvari odu tako daleko da ozbiljna momčad uposli vidovnjaka kako bi im pomogao osvojiti naslov, to je već – vijest. Kako je danas prenio britanski Daily Mail, Porto je uposlio “doktora” kao službenika u klupskim prostorijama, a njegov glavni i jedini cilj je osigurati momčadi naslov prvaka.

Ime mu je Madalena Aroso, prima mjesečnu plaću u visini od čak 13 tisuća funti, predviđa budućnost i prognozira rezultate. To je manje više to. Navijači su bijesni jer je riječ o najplaćenijem klupskom djelatniku mimo igrača i trenera, no za sad je Aroso itekako opravdao svoja primanja. Otkako je stigao ljwetos, momčad Sergija Conceicaoa je prva u Portugalu s 38 bodova, isto toliko ima i prošlogodišnji prvak Sporting, dok je Benfica treća s četiri boda manje.

Ovo inače nije prvi puta da u Portugalu gledamo vidovnjake u svijetu sporta. 2017. godine, kada je Benfica uzela dvostruku krunu, lisabonski velikan je uposlio policijskog načelnika iz Gvineje-Bisau i platio mu nešto manje 100 tisuća eura kako bi im pomogao uzeti naslov prvaka. Zanimljivo, Porto se tada protiv te prakse – pobunio. Danas je situacija drugačija. Gospodin Aroso će svoj posao zadržati dok god će rezultati na terenu biti zadovoljavajući.

Pobjednička formula, ma kakva god ona bila, se ne mijenja.

 



Tagovi

PortoBenficaEusebio Di Francesco

Ostale Vijesti