You Tube Screenshot
You Tube Screenshot

Portugalci su kraljevi futsala: Ponovno nadoknadili 0:2 i obranili europski naslov (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 06.02.22. | 19:34

Rusi izgubili sedmo finale!

Reprezentacija Portugala svladala je u finalu Europskog prvenstva u futsalu Rusiju s 4:2 i stigla do druge titule prvaka Europe. Portugalci su apsolutni futsal kraljevi. U ovom trenutku su aktualni svjetski, (dvostruki) europski prvaci, a Sporting iz Lisabona je aktualni europski klupski prvak.

Rusija, s druge strane, nije uspjela skinuti stigmu najvećih 'futsal gubitnika'. Rusiji je ovo bilo osmo finale u povijesti (sedmo europsko) i čak sedmi poraz (šesti europski). Futsal Zbornaja dominirala je u prvom dijelu, imala je prednost od 2:0 i u potpunosti je kontrolirala utakmicu. No pogodak Portugala u smiraj prvog dijela vratio je Europski Selecao u igru, a onda smo u nastavku gledali u potpunosti drukčiju utakmicu koja je rezultirala preokretom prvaka...

Portugal je do naslova stigao sa šest pobjeda od kojih su tri upisali nakon preokreta i to nakon što su gubili 0:2. U prvoj utakmici turnira Srbija je imala prednost od dva razlike, ali je aktualni prvak slavio 4:2. Istu prednost nadoknadili su u polufinalu od Španjolaca (konačnih 3:2), a prednost od 2:0 imala je i Rusija do 19. minute današnjeg finala.

S obzirom na ulog ove utakmice u početnim minutama igralo se oprezno bez previše prigoda, sve do sredine prvog dijela. Prvi je udarac okušao Antoškin, a onda i Abramov. Rusija je u tim trenucima djelovala bolje i u 10. je stigla do zasluženog vodstva nakon što je Sokolov zabio uz pomoć vratara Andre Souse.

Rusi se nisu povukli već su nastavili pritiskati, a takva igra rezultirala je drugim golom u mreži Portugala. U 13. minuti Rusija je iskontrirala Portugalce i Afansjev pogađa za 2:0. Koliko je Rusija bila bolja u prvom dijelu dokazuje činjenica da su Portugalci tek u 18. stvorili prvu priliku. Mladi Zicky Te je pucao, ali je Putilov bio siguran. A onda, Portugal je praktički iz ničega smanjio. Bruno Coelho izveo je korner, a Tomas Paco prizemnim udarcem pogodio za 2:1 vodstvo Rusije i rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Iako su Rusi nastavak utakmice otvorili s prilikom, pogodak Paca u smiraj prvog dijela Portugalce je praktički vratio iz mrtvih. Prvaci su počeli igrati i, čini se, vjerovati u preokret. U 27. Andre Coelho pogađa iz auta nakon velike pogreške vratara Rusije Putilova koji nije najbolje reagirao niti kod prvog pogotka Portugala.

Rusi su i dalje bili 'živi', ali potpuni raspad Futsal Zbornaje slijedi u 32. Sjajni Zicky Te, zadržao je loptu unatoč dva Rusa na 'leđima', proigrao do Miguela Angela koji na drugoj stativi pronalazi Andre Coelha, a branič Barcelone poentira za svoj drugi pogodak na utakmici i preokret svoje momčadi.

Rusija nije odmah krenula s golmanom-igračem. Čiskala je pucao kraj gola, Abramov je uzdrmao gredu, no rezultat se nije mijenjao. Tek posljednje tri minute ruski izbornik krenuo je u igru s dodatnim igračem u polju. Portugalci su se sjajno branili iako je u zadnjoj minuti Sokolov zamalo izjednačio, ali je Sousa ovaj put izašao kao pobjednik.

Konačni rezultat postavio je Pany Varela u pretposljednjoj sekundi nakon što je uzeo loptu Rusima i zabio u praznu mrežu.

Portugal je potvrdio status 'futsal kraljeva', nevjerojatni karakter i pobjednički mentalitet, a Rusija je ostala na europskom zlatu iz 1999., a ovo im je čak šesto europsko srebro uz jedno svjetsko.

Broncu je osvojila Španjolska koja je s 4:1 bila bolja od Ukrajine.

PORTUGAL – RUSIJA 4:2 (Paco 19', A. Coelho 27', 32', Varela 40'/ Sokolov 10', Afansjev 13')



Tagovi

RusijaPortugalruska futsal reprezentacijaportugalska futsal reprezentacijaFutsal Euro 2022

Ostale Vijesti