Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Portugal gubio 0:2 pa okrenuo Španjolsku, poznati svi sudionici polufinala Svjetskog prvenstva (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.09.21. | 08:07

Preokret i u drugoj utakmici.

Jučer su odigrane posljednje dvije utakmice četvrtfinala Svjetskog prvenstva u futsalu nakon kojih smo saznali sve sudionike polufinala. Portugal i Kazakhstan su izborili utakmice za medalje nakon što su gubili 0:2 od Španjolske i Irana, a onda preokretom stigli do pobjede.

Nakon što su obje reprezentacije propustile svoje prilike u prvom dijelu, Španjolska je povela krasnim pogotkom Adolfa u drugoj minuti nastavka. Svega tri minute kasnije Adri iz sjajnog slobodnjaka udvostručuje prednost Futsal Furije. Španjolska je od početka turnira do 31. minute ove utakmice djelovala kao da ne može izgubiti, a onda je Andre Coelho obranio i nakon loše reakcije golmana Herrere zabio za 1:2. Gol je Portugalu dao krila i u 36. minuti mladi pivot Zicky Te pogađa na asistenciju Angela za 2:2, rezultat s kojim se otišlo u produžetke, iako je Adolfo u zadnjoj minuti redovnog dijela utakmice iz blizine pogodio stativu.

Portugal je došao do preokreta u trećoj minuti prvog produžetka. Ricardinho je pokušao proigrati Matosa, a na loptu je naletio Raya koji je lobao vlastitog golmana za 3:2 vodstvo europskog Selecaa. Španjolska je potom uvela golmana-igrača, a Portugal je to iskoristio u 48. Panny Varela uzeo je loptu i poslao u praznu mrežu za 4:2 pobjedu svoje reprezentacije i polufinale protiv Kazakhstana.

Sažetak utakmice Španjolska - Portugal 2:4 pogledajte OVDJE.

A Kazakhstan je polufinale izborio na sličan način. U prvom dijelu Iran je nadigrao euro-azijsku reprezentaciju i Futsal Perzijanci na odmor su otišli s 2:0 prednosti pogocima Oladghobada (8.) i Esmaeilpoura (15.). Nastavak utakmice Douglas Junior otvara stativom za Kazakhstan, a u 25. smanjili su prednost Iranaca nakon što je Samini udarac Tursagulova skrenuo u vlastitu mrežu.

Kazahstan je stigao do preokreta na krilima sjajnog Douglasa Juniora koji je prvo asistirao Knaubu za izjednačenje, a onda i sunarodnjaku Taynanu da Silvi za konačni rezultat, u pretposljednjoj minuti utakmice.

Sažetak utakmice Iran - Kazakhstan 2:3 pogledajte OVDJE.

Danas je na prvenstvu slobodni dan, u srijedu Brazil i Argentina igraju prvo polufinale, a Portugal i Kazakhstan u četvrtak drugo. Utakmica za treće mjesto i finale igraju se u nedjelju 3. listopada.


Tagovi

Futsalsvjetsko prvenstvo u futsaluportugalska futsal reprezentacijašpanjolska futsal reprezentacijakazakhstanska futsal reprezentacijairanska futsal reprezentacija

Ostale Vijesti