foto: Action Images
foto: Action Images

Porto doveo dva igrača iz Premiershipa, a uskoro stiže i napadač Manchester Uniteda

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.10.20. | 09:40

Portugalski prvak se pojačava za obranu naslova, ali i Ligu prvaka.

Kasno sinoć Porto je u tišini odradio dva zvučna transfera, točnije posudbe. U klub s Dragaoa stigla su dva nogometaša iz engleske Premier lige.

Prvi je Felipe Andersona ofenzivac iz West Hama. Brazilski ofenzivac prije dvije sezone u London je stigao iz Lazija za 38 milijuna eura, a za Čekićare je upisao 72 nastupa, zabio 12 golova i pridodao isto toliko asistencija. No, činjenica je da su u londonskom klubu ipak više očekivali od Brazilca, dokaz tome je i ova posudba.


Marko Grujić, veznjak Liverpoola, se ovog ljeta povezivao s mnogim klubovima, posebno s bundesligašima, no na kraju je završio na jednogodišnjoj posudbi u Portu.

Portugalski prvak je par dana ranije također posudio francuskog defenzivca Malanda Sarra iz Chelseaja, a najskuplji transfer ovog ljeta na Dragaou je dolazak mladog napadača Evanilsona, koji je stigao iz brazilskog trećeligaša Tombensea za čak 7,5 milijuna eura.

No, aktualni prvak Portugala tu ne misli stati, već želi dodatno pojačati momčad za Ligu prvaka, ali i domaće prvenstvo i borbu s Benficom. Sljedeća meta Zmajeva napadač Manchester Uniteda Jesse Lingard, prenosi ESPN.

Lingard je ušao u zadnju godinu ugovora, a United ga nije uspio prodati pa se sad žele riješiti bar njegove plaće.

Klubovi su uspostavili dijalog prilikom transfera Alexa Tellesa na Old Trafford, a dolazak engleskog napadača u Porto se očekuje u narednim danima.



Tagovi

Felipe AndersonMarko GrujićPortoWest HamLiverpool

Ostale Vijesti