Kacper Pempel/REUTERS
Kacper Pempel/REUTERS

Poljaci najavljuju tri promjene za utakmicu protiv Hrvatske, a od prve očekuju i Lewandowskog

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.09.24. | 08:25

Bit će promjena, ali najvavžnija karika ipak će moći igrati

Očekuju se najmanje tri promjene u početnih jedanaest poljske reprezentacije za utakmicu protiv Hrvatske u Osijeku u 2. kolu Lige nacija, javlja Jakub Seweryn za Sport.pl.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U poljskom sastavu za utakmicu u Osijeku bit će jedna prisilna izmjena - ozlijeđenog Adama Buksu zamijenio je Mateusz Bogusz koji bi mogao dobiti priliku za debi u nacionalnom dresu. Podsjetili su poljski kolege kako je njihov izbornik Michał Probierz prije utakmice u Glasgowu najavio da će u svakoj rujanskoj utakmici biti drugi vratar. Stoga na golu Poljaka sigurno nećemo vidjeti Marcina Bułku, a trebao bi ga zamijeniti Łukasz Skorupski, dok će treća biti sreća za Bartłomieja Drągowskog.

Treba očekivati ​​i jednu promjenu u obrani Bijelo-crvenih. Iako je Sebastian Walukiewicz bio dobra promjena u Glasgowu umjesto Jakuba Kiwiora, neće biti iznenađenje ako ovaj put umjesto Kiwiora zaigra Kamil Piątkowski, dok će Bednarek i Dawidowicz zaigrati gdje su igrali u prvom poluvremenu na Hampden Parku.

U sredini bi, kažu poljski novinari, ako ne bude prisilnih promjena, mjesto trebali imati Sebastian Szymański, Piotr Zieliński i Kacper Urbański, a ispred njih će biti legendarni Robert Lewandowski. No, malo je vjerojatno da će u Osijeku od prve minute zaigrati Krzysztof Piątek. Tu Michał Probierz ima dva rješenja - ponovno igrati s dva napadača i umjesto njega uvesti Karola Świderskog ili pojačati vezni red još jednim veznim igračem, primjerice Jakubom Piotrowskim. Tada bi gotovo svaki vezni igrač mogao igrati bliže Lewandowskom, uključujući Kacpera Urbańskog, koji je igrao tu ulogu na Euru.

Opet ne treba zaboraviti na Jakuba Modera koji je u normalnim okolnostima mogao u Opus Areni startati od prve minute

Moguća postava Poljske: Łukasz Skorupski - Jan Bednarek, Paweł Dawidowicz, Kamil Piątkowski (Sebastian Walukiewicz) - Przemysław Frankowski, Sebastian Szymański, Piotr Zieliński, Kacper Urbański, Nicola Zalewski - Karol Świderski (Jakub Piotrowski), Robert Lewandowski.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Robert Lewandowskipoljska nogometna reprezentacijaLiga nacijaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti