REUTERS/Benoit Tessier/File Photo
REUTERS/Benoit Tessier/File Photo

Pochetino i službeno novi izbornik SAD-a! Dobio je najveću plaću u povijesti njihove reprezentacije

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.09.24. | 20:31

Američki nogometni savez imenovao je Mauricija Pochettina novim izbornikom američke muške reprezentacije

Bivši trener Tottenhama i Chelseaja Mauricio Pochettino imenovan je izbornikom muške reprezentacije SAD-a i odvest će zemlju na Svjetsko prvenstvo kod kuće 2026., kada se turnir igra u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Meksiku.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kako javlja ESPN, Pochettino će u dvije godine, koliko je ugovorom vezan, zaraditi 12 milijuna dolara. To je najviše u povijesti američke nogometne reprezentacije. Njegovo dovođenje sponzoriraju dvojica američkih milijardera Kenneth C. Griffin i Scott Goodwin.

Ovo će biti prva izbornička uloga za Pochettina (52), koji je ranije vodio Espanyol, Southampton i Paris Saint-Germain tijekom svoje 15-godišnje, istaknute trenerske karijere. Pochettino na klupi mijenja Gregga Berhaltera, koji je otpušten nakon što se SAD nije uspio kvalificirati iz svoje skupine na ovoljetnoj Copa Americi.

"Odluka da se pridružim US Socceru za mene se nije odnosila samo na nogomet; radi se o putu na kojem su ovaj tim i ova zemlja", rekao je Pochettino.

"Energija, strast i želja da ovdje postignem nešto doista povijesno - to su stvari koje su me inspirirale. Prilika da vodim američku mušku reprezentaciju, pred navijačima koji su jednako strastveni kao i igrači, nešto je nisam mogao propustiti. Vidim skupinu igrača punih talenta i potencijala, a zajedno ćemo izgraditi nešto posebno na što će cijela nacija biti ponosna."

Pochettinova prva utakmica na čelu SAD-a bit će domaća prijateljska utakmica protiv Paname u Austinu u Teksasu 12. listopada, prije nego što će se tri dana kasnije suočiti u prijateljskom susretu u gostima u Meksiku.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mauricio Pochettinoamerička nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti