MOLLY DARLINGTON/Action Images
MOLLY DARLINGTON/Action Images

Počeo je nogometni turnir na OI: Brazilke pomele Kinu, Švedska iznenadila SAD, Nizozemke zabile 10 Zambiji

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 22.07.21. | 08:00

Olimpijske igre već su počele.

Službeno otvaranje 32. Ljetnih olimpijskih igara održat će se sutra (petak) u Tokyju, no natjecanje u određenim sportivima u Tokyju već je počelo.

Jučer su održane tri utakmice u softballu, Japan je s 8:1 nadvisio Australiju, SAD je s 2:0 bio bolji od Italije, a Kanada je s 4:0 nadigrala Meksiko.

Također, počeo je ženski nogometni turnir koji se igra od 1996. godine (Atlanta). U skupini A Britanke su s 2:0 nadvisile Čile, a domaćin Japan je pogotkom Iwabuchi u 84. minuti anulirao prednost Kanade iz 6. minute (Sinclair) i stigao do remija.

U skupini B, viceprvakinje iz 2004. i 2008. Brazilke nadvisile su Kinesiknje s 5:0. Dva pogotka za ženski Selecao zabila je Marta, po mnogima najbolja nogometašica svih vremena kojoj, doduše, još uvijek fali zlato na Olimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu.

U drugoj utakmici skupine Nizozemska je s 10:3 zabila Zambiju za koju je Barbara Banda zabila sva tri gola, dok je kod ženskog Oranja briljirala igračica Arsenala Vivianne Miedema s četiri zgoditka.

Najveće iznenađenje priredila je reprezentacija Švedske koja je s 3:0 nadvisila četverostruke olimpijske pobjednice i aktualne svjetske prvakinje Amerikanke. Dva pogotka za Švedsku zabila je Stina Blackstenius i jedan napadačica Juventusa Lina Hurtig.

U drugoj utakmici skupine Australke su s 2:1 nadvisile Novi Zeland.

Danas kreće muški nogometni turnir, a raspored utakmica možete pronaći OVDJE, a Germania Sport ponudu OVDJE.



Tagovi

Ženski nogometOlimpijske igreTokyo 2020Tokyo 2021

Ostale Vijesti