Luka Stabzl/Pixsell
Luka Stabzl/Pixsell

Pobjeda nad Istrom promijenila Čačićev stav: Emreli ipak odlazi u Tursku

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.02.23. | 14:15

Iako je Dinamo odbio ponudu Konyaspora za reprezentativca Azerbajdžana, a Čačić kazao da neće biti dolazaka, Emreli će po svemu sudeći otići u Tursku

Mahir Emreli imao je ponudu iz Turske, Dinamo je odbio pustiti azerbajdžanskog reprezentativca. Pisali smo o tome nakon utakmice s Istrom, uostalom, Emreli je bio na klupi, a i Ante Čačić je na konkretno pitanje hoće li biti još odlazaka iz Dinama u ovom prijelaznom roku jasno kazao:

"Mislim da ne, da odlasci više nisu opcija!"

Međutim, subota je, očito, promijenila percepciju i Čačićev stav. Pobjedom nad Istrom Dinamo je otišao na plus 11 pred Hajdukom, Emreli dodatno nezadovoljan, jer nije ušao u igru, zajednički je zaključak da je njegov odlazak u Tursku najbolje rješenje za sve. Rješavaju se još zadnji detalji, ako se nešto ne promijeni, Emreli će otići u Konyaspor. Na posudbu do kraja sezone s opcijom otkupa. I tamo će biti suigrač s Domagojem Pavičićem, Robertom Murićem i Endrijem Cekicijem, bivšim dinamovcima. Naizgled će zazvučati čudno njegova želja da ode u Tursku, kad tamo nogomet stoji i potres i daljei i dalje odnose žrtve, međutim, to je već osobna i lokalna priča o odnosu Azera i Turaka. Većini Azerbajdžanaca Turska je bratska zemlja, a tamošnja liga željena opcija, mnogima od njih veća je stvara igrati u Konyasporu nego biti zamjena u europskom Dinamu. Zato je i Emreli inzistirao na odlasku, kad nije ušao protiv Istre taj je stav dodatno izrazio pa je i Čačić, izgleda, popustio.

Ionako Emreli nije igrač kojega Modri ne mogu zamijeniti, na krilima su Špikić, Menalo, Bočkaj, Ivanušec, tu je i mladi Rukavina, u špici su 'fix' Petković i Drmić. Sad, kad je prednost na ljestvici velika, u Maksimiru ipak drugačije razmišljaju.



Tagovi

Mahir EmreliGNK DinamoAnte ČačićKonyasporHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti