Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Po pobjedu za treće pretkolo, nastavak pobjedničkog mentaliteta i dizanje nacionalnog koeficijenta (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 27.07.21. | 08:33

Dinamo brani prednost od 2:0 iz zagrebačkog dvoboja.

Hrvatski prvak večeras u 18 sati po hrvatskom i 19 po lokalnom vremenu igra uzvratnu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka. Dinamo u glavni grad Cipra nosi prednost od 2:0 i u dvoboj ulazi kao veliki favorit za prolazak u iduće pretkolo u kojem će igrati protiv boljega iz duela Flora Tallinn – Legia Varšava (utakmica se igra u istom terminu, a Legia iz Poljske nosi prednost od 2:1).

Međutim, taj rezultat je jako varljiv. Vidjeli smo na otvaranju sezone kada je Dinamo s lagodnih 3:0 protiv Valura u svega nekoliko minuta došao do opasnih 3:2. A Omonia je puno kvalitetnija momčad od Islanđana…

Iako Dinamo na otvaranju sezone nikoga nije impresionirao, potvrdio je kvalitetu i pobjednički mentalitet. Tri pobjede u Ligi prvaka, jedna u prvenstvu i jedan neočekivani prvenstveni poraz.

Iako Dinamo u iduće pretkolo može proći i s porazom, Krznar, ali i Dinamovi navijači, od svoje momčadi danas očekuju pobjedu. Prije svega zbog nastavka pobjedničkog mentaliteta, a onda i zbog dizanja nacionalnog koeficijenta.

> Omonia - Dinamo PONUDA: 1-3.90, X-3.50, 2-2.20

“Ulazimo u uzvrat s lijepom prednosti, no Omonia je u Zagrebu dokazala da je momčad za svaki respekt. Ne očekujem laganu utakmicu u Zagrebu, ali svjesni smo naših mogućnosti. Imamo snage da završimo ovaj posao. Očekuje nas težak ritam, nadamo se i vjerujemo da ćemo proći u treće pretkolo nakon čega nas čeka play-off, bilo u Ligi prvaka ili Europa ligi", rekao je Krznar prije puta.

Krznar ima tu privilegiju ‘rotirati’ sastav pred svaku utakmicu. U sastavu neće biti ozlijeđenog Arijana Ademija, rekonvalescenta Sadegha Moharramija te Daniela Štefulja kojeg je nedavno mučila viroza. I bez njih kvaliteta Dinamovog kadra je sjajna no sigurno je da u večerašnjoj utakmici neće biti kalkuliranja. Jedina promjena mogla bi se dogoditi u vrhu napada u kojem bi umjesto Petkovića mogao krenuti Mario Gavranović.

Mogući sastav Dinama:

Jer Omonia je ozbiljan, kvalitetan i karakteran protivnik koji je ozbiljno namučio Dinamo u prvoj utakmici. A tu su i te nesnosne vrućine i velika količina vlage u zraku, o kojima Krznar ne želi pričati, jer, time se stvara samo alibi u slučaju negativnog rezultata, no, one su tu i čak i ako se ti uvjeti ne apostrofiraju, ne znači da Plavi neće imati težak posao priviknuti se na njih.

“Možda će biti teže igrati pod takvim uvjetima, ali ne osjetno. Moji igrači su profesionalci i moraju biti u mogućnosti odigrati utakmicu u svakakvim vremenskim uvjetima. No, drago mi je da se termin utakmice promijenio. Zdravlje igrača mora biti na prvom mjestu”, rekao je Krznar.

Ciprani su iskusna momčad u kojoj rijetko koji igrač ima manje od 30 godina. Jedan od tih mladih asova s kojima bi norveški stručnjak Henning Berg, kojeg se apostrofira kao i najveću snagu ciparskog prvaka, je mladi Marions Tzionis koji bi s lijeve strane Omonijinog napada mogao ugrožavati Dinamovu obranu.

Mogući sastav Omonije:

Utakmica počinje u 18 sati a možete je pratiti na programu Hrvatske nogometne televizije.



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoOmonia NicosiaDamir KrznarHenning Berg

Ostale Vijesti