Action Images via Reuters/Lee Smith
Action Images via Reuters/Lee Smith

Pišu Englezi: „Ovo je utakmica biti ili ne biti za Carsleya“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 13:36

V.d. izbornika Engleske ne uživa potporu otočke javnosti

Privremeni engleski izbornik Lee Carsley poslao je jasnu poruku o potrebi za "reakcijom" nakon poraza na Wembleyju od Grčke te se nada da će se upravo to dogoditi večeras kad Gordi Albion gostuje u Helsinkiju kod Finske.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Carsleyjeva odluka da protiv Grčke igra bez pravog napadača, u situaciji kada je kapetan Harry Kane bio ozlijeđen, naišla je na brojne kritike. Taj potez nije samo rezultirao ponižavajućim porazom, već je i ugrozio njegove šanse da postane stalni nasljednik Garetha Southgatea“, piše to glavni BBC-jev nogometni reporter Phil McNulty.

„Sada je jasno da će se Carsley protiv Finske odlučiti za konzervativniji pristup, kako taktički, tako i u odabiru igrača. Kane bi se trebao vratiti u sastav nakon što je trenirao zadnja dva dana“, dodaje.

„Carsley je više puta naglasio da očekuje reakciju na lošu igru Engleske protiv Grčke, priznavši da je neuspjeh njegovog plana bio prilika za učenje. Nada se da će to iskustvo iskoristiti do kraja svog privremenog vođenja momčadi, prije nego što bude postavljen stalni izbornik“.

S druge strane, Finska je ohrabrena očitim slabostima Engleske, a čak je i finski izbornik Markku Kanerva priznao da ga je iznenadio pristup Engleske te broj prilika koje je Grčka stvorila u njihovoj pobjedi 2-1 na Wembleyju.

Ova utakmica za Englesku i Carsleyja ima status "mora se pobijediti", ne samo kako bi vratili ravnotežu u svojoj grupi Lige nacija, već i kako bi spriječili daljnju štetu nakon debakla protiv Grčke, zaključuje se u tekstu.

Dodajmo da Carsley večeras ne može računati na usluge Bukaya Sake, no u momčad mu se vratio Jack Grealish koji je propustio ogled s Grcima.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Engleska nogometna reprezentacijaLee Carselyfinska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti