AFC Universitas
AFC Universitas

'Pipo' Pavlović za Germanijak: Vjerujem da mogu ponavljati izvedbe kao protiv Futsal Dinama

Vrijeme Čitanja: 5min | pet. 18.02.22. | 15:16

Uoči 11. kola domaćeg futsal prvenstva razgovarali smo s vratarom koji je obilježio prošlo kolo

Prošlog se vikenda nakon više od dva mjeseca stanke nastavilo domaće futsal prvenstvo, jedno od najuzbudljivijih natjecanja u momčadskom sportu u Hrvatskoj. Od pet zanimljivih i efikasnih dvoboja najdramatičnija utakmica odigrana je na splitskim Gripama, u izravnom prijenosu na Arenasport televiziji momčad Universitasa pobijedila je Futsal Dinamo s 3:2. Druga je to pobjeda splitskih „studenata“ nad Zagrepčanima u ovoj sezoni, a za nju je najveće zasluge imao fantastični vratar Luka Pavlović. Mladi 23-godišnji čuvar mreže je obranio niz opasnih pokušaja dinamovaca, najviše će se pamtiti da je kod rezultata 1:1 obranio kazneni udarac nekadašnjem reprezentativcu Kristijanu Grbeši. Pritom su Splićani ostali s igračem manje, ali su se u sljedeće dvije minute uspjeli obraniti i kasnije dobiti utakmicu.

„Zadovoljan sam svojom izvedbom, ali naglasio bi da je cijela momčad igrala odlično. Da, obranio sam penal, ali kada se obraniš u igri četiri na tri ili pet na četiri protiv momčadi koja je u tom segmentu ponajbolja u Hrvatskoj onda cijela naša momčad zaslužuje pohvale. Nije bilo sve do mene, a nadam se da ću ovako nastaviti i da je konačno došla moja prilika što se tiče prve lige“ rekao nam je Pavlović, poznat i po nadimku Pipo. Momčadi Universitasa priključio se prošlog ljeta nakon što je šest godina nosio dres najtrofejnijeg hrvatskog kluba Splita. Još kao kadet počeo je trenirati futsal u nekadašnjem prvoligašu Mejašima, kasnije bio član MNK Torcide, ali najviše je o futsalu naučio u redovima današnjeg drugoligaša Splita. Ovu je sezone za Universitas počeo kao drugi vratar iza veterana Ive Jukića, branio je utakmice u Kupu, a sada je dočekao priliku kao prvi vratar jer je Jukić postao trenerom prve momčadi „studenata“.

„Dugo poznajem Juku, našeg trenera, još kada sam 2015. došao u Split počeo sam raditi s njim jer je bio trener juniora. Sigurno da sam puno toga naučio od njega, i još učim, trener je prošao sve u karijeri i puno mi pomaže. Igrao sam i za reprezentaciju U19 i U21, sakupio sam već dosta treninga i učim od najboljeg vratara u povijesti naše reprezentacije. Smatram da sam dovoljno sazrio da mogu biti prvi vratar, mogu reći „sad ili nikad“. Nisam toliko više ni mlad, 23 godine su sasvim pristojne da mogu braniti u prvoj ligi, vjerujem da imam kvalitetu za to“ kaže nam Pavlović.

Protiv Futsal Dinama je pokazao odličan refleks, izuzetno postavljanje i niti trunku straha. Osim što je obranio penal Grbeši bio je opasan u napadu, nekoliko puta je došao u polovicu protivnika i snažnim udarcem prijetio iz daljine. Odličnu partiju okrunio je s dvije asistencije, nakon njegovih dalekometnih bacanja lopte rukom golove su postigli Domagoj Čule i Josip Juretić.

„Trudimo se igrati brzo, iznenaditi protivnika, ovaj put je uspjelo. Što se tiče igranja nogom, još kao dijete sam na igralištu u kvartu Split 3 često igrao mali nogomet, ne bi branio, pa sam često vježbao udarac. Kažu da je snažan, nekad je precizan, nekad ne, ali može poslužiti u futsalu“.

Vratarske kvalitete su mu neupitne, Hrvatska ima nekoliko dobrih vratara, a Pavlović nagovještava da spada u sam vrh. Možda i za reprezentativni dres, nakon neuspjeha na nedavnom Euru futsal reprezentaciji Hrvatske potrebna je rekonstrukcija i nova, svježa krv na terenu. U domaćoj ligi dosta je igrača vrijednih pozornosti izbornika i onih koji odlučuju tko će nositi dres nacionalne vrste, sigurno je među njima vratar Universitasa.

„Dosta je odličnih vratara u Hrvatskoj, sigurno su Žarko Luketin i Zoran Primić stepenicu iznad svih, pa zatim Bilić, Bašković i Turuk, redom odlični vratari. Ne želim sebe stavljati u istu rečenicu s njima, ali vjerujem u sebe i svoj rad te naravno želim postati još bolji vratar. Možda za koju godinu i član reprezentacije, zašto ne, posvećen sam futsalu i želim napredovati. Imam mogućnost učiti od trenera Jukića, dobio sam priliku braniti prvu ligu i vjerujem da ću je iskoristiti pa dalje što bude“ kaže Pavlović.

Sad kada je dobio priliku da bude prvi vratar Universitasa nema je namjeru tek tako ispustiti.

„Želim da do kraja sezone uhvatim kontinuitet dobrih izvedbi. Daj Bože da svaka utakmica bude kao protiv Futsal Dinama, važno je da nema oscilacija ni kod mene ni kod momčadi. Realno, premalo je utakmica do kraja, greške moraju biti minimalne, kako moje tako i cijele momčadi. Radimo dobro, imamo dobru atmosferu, ne bojimo se nikoga i želimo pokazati svima da imamo kvalitetu za prvu ligu. Nemamo neki pritisak, uvijek je cilj ostati u ligi, a sportski je htjeti biti što bolji. Ako uđemo u play off onda ćemo se „potući“ s bilo kojim protivnikom. Međutim, stalno govorimo samo o idućoj utakmici, sada je to Alumnus protiv kojeg moramo maksimalno ozbiljno ući u susret. Pobjedom bi ih ostavili na dnu, mi bi se dignuli u gornju polovicu ljestvice. Oni nemaju što izgubiti, biti će rasterećeni, a mi moramo biti koncentrirani kao protiv Dinama. Liga je zbilja izjednačena, može se igrati protiv svih i ne smije se opustiti protiv nikoga. Olmissum odskače od ostalih, to će se svatko složiti, a vrlo dobru momčad ima Novo Vrijeme. Svi ostali su prilično izjednačeni, to se vidi i na ljestvici “ zaključio je vratar jedinog splitskog futsal prvoligaša.

Večeras će na šibenskom Baldekinu 11. kolo otvoriti Crnica i Olmissum, utakmica je u izravnom prijenosu na Arenasport televiziji u 20 sati. Omišani su vodeći na ljestvici s 22 boda, u srijedu su u zaostaloj utakmici pobijedili Novo Vrijeme s 2:1, a imaju još jednu utakmicu manje koju moraju odigrati protiv dubrovačkog Squarea. Crnica je na sedmom mjestu s 12 bodova.

Sutra se igraju preostale četiri utakmice, Universitas od 18 sati dočekuje Alumnus na Gripama, pola sata kasnije u Vrgorcu igraju istoimeni domaćin i Square, u Puli u 19 sati igraju Futsal Pula i Novo Vrijeme, a u Zagrebu u 20.15 sati Futsal Dinamo i Šibenik 1983.

11. kolo 1.HMNL

Petak

Crnica - Olmissum, 20.00

Subota

Universitas - Alumnus, 18.00

Vrgorac - Square, 18.30

Pula - Novo vrijeme, 19.00

Nedjelja

Futsal Dinamo - Šibenik 1983, 20.15








 


Tagovi

FutsalAFC UniversitasFutsal DinamoMNK Futsal Dinamo

Ostale Vijesti