Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Petković sigurno propušta Goricu, a upitan je i za Viktoriju Plzen!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 20.10.23. | 10:15

Dinamo u subotu igra vrlo bitnu utakmicu u Velikoj Gorici, po svemu sudeći opet bez svoje glavne uzdanice

Bruno Petković igra, Bruno Petković ne igra. I tako već mjesec dana. Ozljeda, koja je trebala proći mirovanjem i terapijama, oduljila se nepotrebno. Znamo sve, Petković se liječio alternativno, odlazio u Beograd na rehabilitaciju, želio igrati derbi, onda forsirao igranje u reprezentaciji, izbornik Dalić ga je pristao koristiti. I, cijeli taj koktel 'zaslužan' je što Petković još nije potpuno spreman.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) .

Petković je od ponedjeljka u Maksimiru, trenira s momčadi i Sergej Jakirović u suradnji s liječnicima i fizioterapeutima čini sve da Petkovića osposobe za utakmice protiv Gorice u suboru (18:10 sati) u Velikoj Gorici. Ulaznice se prodaju odlično, očekuje se pun stadion, malo-pomalo Gorica se pretvara u Dinamu teško suparnika. Igrali su već u Maksimiru ove sezone, tada su na klupama dva kluba bili Igor Bišćan i Željko Sopić, završilo je remijem (0-0). No, igrali su i nedavno, u prijateljskom dvoboju Sergej Jakirović protiv Dinka Jeličića, u onoj rujanskoj reprezentativnoj stanci, ni tada Dinamo nije pobijedio, opet je bio remi (1-1). Strijelac za Dinamo bio je Josip Drmić, koji bi i u subotu mogao dobiti šansu u vrhu napada Modrih.

Jer, Petković, vratimo se na njega, nije još potpuno zdrav, a Jakirović ne želi riskirati. Jednom je 'pao na foru', stavio Petkovića u prvih 11 u derbiju na Poljudu i onda je Bruno morao izaći na poluvremenu. I, eto, oporavak se stalno produljuje. Dok se prvih dana po povratku iz reprezentacije činilo da ide nabolje i da bi mogao biti spreman već za Goricu, čini se da su dobre vijesti iz Maksimira, kad je njegova ozljeda u pitanju, malo utihnule.

Naime, kako se bliži utakmica sve je izvjesnije da Petković neće istrčati na teren, makar i s klupe, a najveća je želja Sergeja Jakirovića da ga ima spremnog za utakmicu protiv Viktorije Plzen u Konferencijskoj ligi. Ta je utakica prvotno bila zamišljenja kao prilika za igrače iz drugog plana, čak i za neke mladiće, međutim, nakon poraza u Prištini od Ballkanija, Dinamu, koji želi prolaz u drugi krug, treba pobjeda. Pod mus! I Jakirović neće ništa eksperimentirati, ići će na Čehe s najboljim mogućim sastavom, a Petković je u toj priči važna karika.

No, u ovom trenutku još nije izvjesno da će ga Dinamov trener doista i imati na raspolaganju i za tu utakmicu. Nakon prvotnog optimizma, čini se da je Petković odlaskom u reprezentaciju i nastupom protiv Turaka ipak naštetio svojem mišiću, ako bude spreman za Viktoriju, bit će to odlična vijest. Ali, to je i utrka s vremenom, trenutno je izvjesnije da ga neće biti niti u tom dvoboju. Jakirović sigurno više neće riskirati.



Tagovi

GNK DinamoHNK GoricaSergej JakirovićBruno Petković

Ostale Vijesti