Action Images via Reuters/Andrew Boyers
Action Images via Reuters/Andrew Boyers

Pepu stiže nemoralna ponuda za Hrvata: Nude mu plaću od milijun eura tjedno!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.09.24. | 17:24

Trener Građana ga uvijek hvali, ali ponuda je toliko visoka da bi mogao popustiti i dozvoliti mu odlazak

Saudijski klub Al-Nassr želi hrvatskog reprezentativca, tvrdi CBS. Naime, klub u kojemu se nalazi i Marcelo Brozović cilja na hrvatskog veznjaka Matea Kovačića u siječanjskom prijelaznom roku s platnim paketom u vrijednosti od gotovo milijun eura tjedno!

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dapače, prema istom izvoru, Al-Nassr se nadao da će Kovačić već u ovom prijelaznom roku postati dio njihove momčadi, ali budući da nisu prodali sadia Manea promijenili su plan i žele na zimu stvoriti prostor potreban za Hrvata. Inače, Kovačićev dolazak jako zagovara Cristiano Ronaldo. Dvojica igrača provela su zajedno tri godine u Real Madridu do 2018., a kasnije je Kovačić stasao u vrhunskog veznjaka za kojega i slavni Portugalac smatra da bi preporodio vezni red saudijskog kluba.

"Al-Nassr i njihov napadač Ronaldo vide hrvatskog veznjaka kao potencijalno transformativni dodatak svojoj momčadi i namjeravaju dati Cityju značajnu ponudu kada se prozor ponovno otvori početkom 2025.", tvrdi CBS.

Uz pozamašnu naknadu koju su bili spremni ponuditi Cityju, Al-Nassr je namjeravao ponuditi plaću koja bi trebala biti vrijedna oko 58 milijuna eura godišnje za Kovačića, otprilike šest puta više od onoga što trenutno zarađuje. Hrvatski 30-godišnjak je započeo sve utakmice do sada pod vodstvom Pepa Guardiole, nakon što je prošle sezone upisao 16 startova u Premier ligi. Ostaje za vidjeti hoće li povratak Ilkaya Gündogana i skori povratak Rodrija u formu ograničiti minutažu koju ima Kovačić, kao i kako će City odgovoriti na službeni prijedlog Al-Nassra.

Doduše, Cityjeva nemogućnost da pronađu dogovor za Manea onemogućila im je otvaranje pregovora sa Cityjem. Senegalski reprezentativac Mane bio je meta dva kluba, od kojih je jedan bio Al-Nassrov rival Al-Ahli koji je trebao napraviti mjesta na svojim popisima za Manea i bio je u pregovorima s Al-Taawounom da pošalje Roberta Firmina u klub. Kad je taj niz dogovora propao, propale su i sve nade u izvlačenje Kovačića s Etihada ovog ljeta. Osim toga, Al-Nassr razmatra prelazak za Rabiota, ali uz plaću nižu od 19 milijuna eura koliko je ranije objavljeno. Rabiotov mogući dolazak ovisio bi o odlasku Andersona Talisce ili Manea, koji bi mogli prijeći u Tursku prije nego što se njihov prozor zatvori 13. rujna. Dolazak francuskog reprezentativca ne bi spriječio Kovačićev prelazak u siječnju, iako bi Al-Nassr morao stvoriti dodatno mjesto u momčadi. (g)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mateo KovačićHrvatska nogometna reprezentacijaManchester CityAl NassrCristiano Ronaldo

Ostale Vijesti