Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Peh za pehom: Bjelica privremeno ostao i bez trećeg zimskog pojačanja

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 24.02.21. | 13:47

Topčagić, Brlek i Santini su izvan pogona i pitanje je kad će se vratiti na travnjak

Nenad Bjelica uistinu nema sreće. Pritom ne mislimo na rezultate, jer Osijek niže pobjede i u borbi je za naslov prvaka, već na zimski prijelazni rok. Naime, čak trojica igrača koje je doveo ove zime izvan su pogona i pitanje je kada će se i hoće li se uopće vratiti na travnjak u ovoj sezoni.

Jučer smo pisali kako je Petar Brlek zbog ozlijede otpao za dvoboj u Varaždinu, no kako stvari stoje, neće njega biti jedno duže vrijeme, sumnja se čak i na dva mjeseca. Potvrdio je to i sam trener.

„Prve prognoze govore da neće moći igrati najmanje dva mjeseca, ali nemojte me držati za riječ jer čekamo još mišljenje dvojice liječnika. Još se razmatraju mogućnosti konzervativnog liječenja. Druga opcija je operacija i sve ćemo tek vidjeti“, izjavio je Bjelica za Sportske novosti.

Podsjetimo, Brlek se ozlijedio u 10. minuti dvoboja protiv Rijeke, nakon što mu je, kako je sam rekao, u dva navrata propalo desno koljeno. Bivši igrač Genoe za Osijek je odigrao samo četiri utakmice, postigao jedan pogodak i vidjet ćemo kada će ponovno istrčati u službenoj utakmici.

No, Brlek je barem odigrao nešto, za razliku od Mihreta Topčagića, još jedne pridošlice u grad na Dravi. Došao je sredinom siječnja kao slobodan igrač, prethodno je igrao za Suduvu iz Litve i predstavljen je kao Bjeličin ljubimac. Odnosno čovjek kojega trener Osijeka itekako dobro poznaje.

Trebao je igrati u napadu, boriti se za poziciju s Mierezom, no od svega toga nije ispalo ništa. Razlog? Ozljeda. Početkom veljače operiran je u osječkom KBC-u, a u pitanju je lumbalni dio kralježnice. Iz kluba su dodali kako se uspješno oporavlja, ali rehabilitacija mu traje najmanje dva mjeseca, što znači da bi novim suigračima mogao pomoći tek krajem sezone.

Jasno, Bjelica je brzo reagirao i u zadnjim danima prijelaznog roka u Osijek doveo Ivana Santinija. Dolazak bivšeg hrvatskog reprezentativca, kojemu je 31 godina, odjeknuo je kao bomba i bio je to znak da Osijek ozbiljno kreće u borbu za titulu.

Međutim, i pred Santinija je stavljen znak stop. U njegovom slučaju nije ozljeda, već je problem u papirima. Naime, Santini je jednostrano raskinuo ugovor s bivšim klubom Jiangsuom pa Kinezi ne šalju potrebnu dokumentaciju. I sam Bjelica je rekao da su svjesno ušli u ovaj rizik, koji im se zasad nije isplatio. Santini ne igra i pitanje je kad će, jer se problem rješava preko FIFA-e.

U Osijeku se nadaju da bi uskoro mogli dobiti zeleno svjetlo za najzvučnije pojačanje unazad nekoliko godina, no dotad im ne preostaje drugo nego čekati. Santini je u pogonu, trenira s ekipom i kada papiru stignu bit će spreman. Uostalom, takvog igrača isplati se čekati.

Kako god bilo, trebao je ovo biti za Osječane prijelazni rok za pamćenje, no sad će ga pamtiti po ozljedama dovedenih igrača. Mogu se samo nadati da ista sudbina neće zadesiti Gyurcsa, još jednog igrača koji se ovih dana pridružio bijelo-plavima…



Tagovi

Nenad BjelicaPetar BrlekMihret TopčagićIvan SantiniOsijek

Ostale Vijesti