Foto: Barcelona Official
Foto: Barcelona Official

Pau, Barcelona bira tebe! Ponajbolji mladi stoper na svijetu potpisao do 2027., otkupna klauzula – 500 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 14:16

Sjajan potez klupskih čelnika

Barcelona je na službenoj mrežnoj stranici objavila kako su s Pauom Cubarsijem potpisali novi ugovor do ljeta 2027. godine. Cubarsi je dijete Barcelone, mnogi ga smatraju ponajboljim mladim stoperom svijeta, a ako ga neki klub želi dovesti u svoje redove, a prethodno ne pregovarati oko odštete, na bankovni račun Blaugrane morat će uplatiti 500 milijuna eura!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Cubarsi je ugovor potpisao u četvrtak, a ovom 'svečanom' trenutku prisustvovao je Joan Laporta, predsjednik kluba.

Prvi nastup za A momčad upisao je u Copi del Rey 18. siječnja ove godine protiv Unionistasa, da bi onda četiri mjeseca kasnije postao standardni prvotimac jedne od najvećih momčadi na svijetu. Briljirao je u ogledu protiv Napolija u Ligi prvaka, zaradio je pritom i nagradu MVP-a tog ogleda, a osim sjajne skok igre dosad se istaknuo fenomenalnim progresivnim dodavanjima te osjećaju za iskakanje. Pau je imao samo 17 godina i dva mjeseca kad je debitirao za La Roju u porazu od Kolumbije u prijateljskom ogledu (22. ožujka, 0-1), a dosad je za prvu momčad matičnog mu kluba skupio 20 nastupa u svim natjecanjima. Zanimljivo, Pau je igrao za U15, U16 i U17 reprezentaciju Španjolske, da bi onda preskočio U18, U19 i U21 uzrast te odmah postao član A reprezentacije.

Iako ga TM vrednuje kao igrača od 25 milijuna eura, jasno je da on praktički – nema cijenu! Baš kao Lamine Yamal, Gavi i Pedri.



Tagovi

Pau CubarsiBarcelonaLa Liga

Ostale Vijesti