Fifa.com
Fifa.com

Paragvaj nije pomogao Hrvatskoj, domaćini ispali sa Svjetskog prvenstva

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.09.24. | 20:19

Poznata su još dva sudionika osmine finala.

Nizozemska je u kasnijem terminu Svjetskog prvenstva svladala Paragvaj (5-2), koji je već osigurao prvo mjesto te je Futsal Oranje, srebrni s prvog SP-a 1989., izborio drugi krug natjecanja. Uz Nizozemsku, u osminu finala prošla je Kostarika, nominalno najjača sjevernoamerička reprezentacija koja je nadigrala domaćina Uzbekistan s 5-3. Posljednje mjesto preuzeli su Uzbeki, koji su na domaćem terenu osvojili samo jedan bod.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

S obzirom na to da treća Kostarika ima četiri boda, Hrvatska je ostala iza nje u poretku trećih reprezentacija. No, za vikend se igraju još četiri skupine i imamo prilične šanse da završimo među četiri najbolja treća. Nadamo se već sutra kada ćemo saznati rasplet skupina C i D.

Nadali smo se danas pobjedi Paragvaja nad Nizozemskom, no europska reprezentacija odigrala je odličnu utakmicu. Do osme minute vodili su golovima Martinusa i Cretiera, no Paragvaj je poravnao preko Pascottinija i Suareza. Ipak, do kraja utakmice Chih je zabio dva, a Cretier svoj drugi gol za konačnih 5-2. Paragvaj nije pomogao Hrvatskoj.

U drugoj utakmici pasao nam je remi Kostarike i Uzbekistana. Kostarika je na odmor otišla s prednosti od 2-1, no Uzbekistan golovima Hamroeva i Berkinova preokreće na 3-2 do 30. minute. Ropiev je ubrzo pocrvenio, Kostarika je iskoristila igrača više, a ubrzo je zabila i četvrti gol. Posljednji, u 38. minuti zabio je Salas.

U sutrašnjim utakmicama, nadamo se izvjesnoj pobjedi Španjolske nad Libijom te da utakmica Ukrajina - Afganistan završi s pobjedom Ukrajine od tri razlike. (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Futsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti