Panika u Juventusu, biraju između četiri sjajna stopera nakon ozljede Chiellinija

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.09.19. | 15:07

Panika u Torinu nakon što im je Napoli utrpao tri komada.

Torino je potresla teška ozljeda stupa obrane. Giorgio Chiellini potrgao je križni ligament koljena te će pola godine biti van stroja, što je upalilo alarm u Staroj dami te se u završnici prijelaznog roka kreće po novog stopera.

Iako Maurizio Sarri na raspolaganju i dalje ima četiri stopera, to im očito nije dovoljno. Leonardo Bonucci je siguran u prvoj postavi, Matthijs de Ligt još uvijek prolazi kroz period prilagodbe na talijanski stil igre, dok iz prikrajka čeka vječiti talent Daniele Rugani koji je već napunio 25 godina i nije isključeno da uskoro napusti Torino u potrazi za minutažom. Rotaciju zaokružuje mladi Turčin Merih Demiral koji slovi za velikog talenta te je ovog ljeta za 18 milijuna eura stigao iz Sassuola, no čini se da ni on ni Rugani nemaju povjerenje Sarrija da mogu iznijeti naredan period kada će Chiellini biti odsutan. 

Zbog svega navedenog, sportski direktor Fabio Paratici dobio je zadatak u foto-finišu mercata dovesti stopersko pojačanje, a opcija ne manjka. Prva je Jerome Boateng koji je kod Nike Kovača potpuno pao u drugi plan nakon dolaska Pavarda i Hernandeza. Tuttosport piše da bi on mogao stići na posudbu uz opciju otkupa, no pitanje je želi li i Hrvat na klupi Bavaraca smanjiti svoju rotaciju na stoperskom mjestu.

Pored njega, Bioanconeri razmatraju još tri iskusna imena - Mehdi Benatia koji je u siječnju za osam milijuna eura prodan upravo iz Juventusa i to u Al Duhail. Preostala dva rješenja su Samuel Umtiti koji je kao i naš Ivan Rakitić od neizostavnog člana udarne postave Barcelone prekomandiran na klupu za rezerve te Ezequiel Garay iz Valencije. 

Vremena za reakciju je sve manje, a jučerašnja tri gola primljena od Napolija znak su da bi prvak Italije mogao imati problema. Hoće li se odlučiti na strpljenje s mladim snagama ili im dodatno zatvoriti put ka prvoj postavi dovođenjem iskusnijeg igrača, saznat ćemo najkasnije sutra kada završava prijelazni rok. 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Jerome BoatengSamuel UmtitiEzequiel GarayMehdi Benatia

Ostale Vijesti