Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Pali i Tulipani: Hrvatski kadeti s prvog mjesta u drugu rundu!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 15:40

Mladi Vatreni već su nakon malo više od pola sata vodili 3-0

Izabranici Marijana Budimira osvojili su prvo mjesto na kvalifikacijskom turniru prve runde za plasman na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Albaniji. U utakmici 3. Kola vatreni kadeti nadvisili su Nizozemce 3-1, vodivši već nakon 35 minuta 3-0 pogotkom Patrika Horvata (17.) i dvama Tina Kusanovića (22. 35.). Mladi Tulipani smanjili su pogotkom Acheamponga u 76. minuti. U proljeće sljedeće godine igra se druga runda kvalifikacija s koje će samo pobjednici izboriti plasman na Euro.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Albanija je kao domaćin već osigurala nastup na europskoj smotri od 19. svibnja do 1. lipnja iduće godine, a u skupini je zauzela treće mjesto, iza Hrvatske i Nizozemske koje su prošle dalje.

Boje Hrvatske na kvalifikacijskom turniru u Albaniji branili su: Matej Grahovac (Osijek), Roko Vojvodić (Hajduk), Mateo Čupić (Hajduk), Karlo Pajsar (Parma), Lukas Murica (Rijeka), Nikola Radnić (Dinamo), Leon Jakirović (Dinamo), Borna Ivanda (Dugopolje), Roko Mijatović (Bayern), Filip Bokan (Hajduk), Pavle Smiljanić (Lokomotiva), Petar Nemet (Istra 1961), Petar Zvonimir Kostelac (Lokomotiva), Niko Horvat (Borussia Mönchengladbach), Luka Petrović (Real Sociedad), Patrik Horvat (Dinamo), Dražen Jaman (Osijek), Mateo Juričić (Hajduk), Tino Kusanović (Nürnberg) i Bruno Mišura (Hajduk). (G)

Nakon utakmice, izbornik Budimir istaknuo je:

"Čestitam dečkima na velikoj pobjedi, baš kao i članovima stručnog stožera, koji su zaslužni za odličnu pripremu utakmice. Igrači su ispoštovali sve ono što smo se dogovorili prije utakmice i odgovorili zahtjevima koje smo pred njih stavili, pogotovo na taktičkom planu. Odigrali su zrelo, s pobjedničkim gardom. Igrali smo protiv vrlo jakog protivnika, Nizozemska je prva na Uefinoj ljestvici U17 reprezentacija. Na žalost, u prvoj utakmici protiv Albanije nismo ostvarili željeni cilj i pobijedili, ali ovaj put smo pokazali pravo lice. Drago mi je da smo još jednom dokazali da hrvatski nogomet ima svijetlu budućnost. Naravno, još nismo sve napravili, čeka nas izlučni kvalifikacijski turnir za plasman na Euro U17. Nadam se da ćemo se vratiti u Albaniju."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska U17 nogometna reprezentacijaMarijan BudimirPatrik Horvat

Ostale Vijesti