Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

"Ozljeda Livaje izgleda ozbiljno"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.01.24. | 20:10

Treneri Hajduk i Rijeke podijelili su prve dojmove nakon derbija

Nogometaši Rijeke velikim su preokretom pobijedili Hajduk na Poljudu s 2-1. Iako je Hajduk nakon prvog dijela imao prednost pogotkom Pukštasa, fantastični potezi Obregona i Selahija donijeli su pobjedu i prvo mjesto na ljestvici za Rijeku.

Željko Sopić, očekivano, bio je dobro raspoložen nakon utakmice.

"Odigrali smo ratničku utakmicu. Hajduk je iz prve akcije zabio gol, teško je našim stoperima bilo odgovoriti na kvalitetu Livaje. Kad se sve zbroji, bili smo bolji. Mislim da je ovo bila puno teža utakmica od Gorice. Neki igrači su bili umorni. Čestitam im i prva benzinska je opet moja", uvodno je za Max Sport rekao Sopić, a potom dodao:

"Moramo se dobro odmoriti, bio je ovo zahtjevan tjedan, igrali smo u neljudskim uvjetima. Borio sam se za Selahija, teško nam je bilo obojici. On je igrač koji znači jako puno za Rijeku. Da je Hajduk pobijedio, ne bi se isto ništa riješilo. Ovo je maraton. Mislim da ćemo trenirati u Rijeci večeras oko dva sata ujutro. Pametni ljudi kažu da morate raditi nešto što ne rade drugi. Tako postajete posebni, da ne kažem najbolji. Slijedi nam Istra, ekipa koja teži igri. Imamo sad puno nagaznih mina. Pozivam ljude da nas podrže", rekao je trener Rijeke nakon utakmice.

Mislav Karoglan čestitao je protivnicima na pobjedi.

"Nisam očekivao ovakvu utakmicu, ovo je težak poraz za nas, čestitam Rijeci. MIslio sam da ćemo imati puno bolje od nogometa. Primili smo dva gola nakon auta, pripremali smo se za to, ali nismo uspjeli zaustaviti. Očekivao sam da ćemo imati puno više loptu i ulaziti u međuprostore."

Velik problem je ozljeda Livaje u završnici dvoboja.

"Ozlijedili su nam se Moufi i Livaja, imali smo dosta peha. Livaja ima problem sa zglobom, mislim da je ozbiljno, imamo i igrače sa žutim kartonima. Morat ćemo se dobro prilagoditi za Osijek. Ovo je maraton. Mislim da ćemo imati svoju šansu za titulu", rekao je trener Hajduka Mislav Karoglan.

Vratar Rijeke Nediljko Labrović ovako je vidio dvoboj:

"Odigrali smo jako kompaktnu utakmicu, drugo poluvrijeme je bilo puno bolje od prvog. Bio je ovo dobar derbi za gledatelje. Nismo dovoljno dobri bili u duelima u prvom dijelu. Mislim da je trener pogodio sa izmjenama u drugom poluvremenu. Jako smo kvalitetna momčad, prvo mjesto je izazov za nas. Prije početka sezone smo rekli da idemo kolo po kolo, utakmicu po utakmicu i možemo do naslova", rekao je Labrović nakon utakmice.



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLJadranski derbiHajdukNK Hajduk SplitHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti