Reuters/Ilustracija
Reuters/Ilustracija

Ovi Hrvati ulaze u zadnju godinu ugovora, neki bi klub mogli promijeniti već na ljeto

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 13.06.22. | 08:45

Tu je nekolicina Vatrenih i mladih reprezentativaca koji bi mogli biti vruća roba na tržištu u narednom prijelaznom roku

Kao i pred svaki prijelazni rok najdraže nam se zaigrati s Transfermarktom. Iako nije uvijek ažuriran kako bi trebao većina podataka koje sadrži pomognu u sastavljanju nekih popisa pa tako i ovog u kojem smo pregledali koji hrvatski nogometaši ulaze u posljednju godinu ugovora. Među onima kojima ugovor ističe u ljeto 2023. godine niz je atraktivnih imena, članova Vatrenih i mlade reprezentacije.

Najskuplji među njima je prema TM-u stoper Duje Ćaleta-Car kojeg ova stranica procjenjuje na 16 milijuna eura. Već nekoliko prijelaznih rokova njegovo ime se spominje za odlazak iz Marseillea, ali dosad se svaki put kod transfera koji su bili blizu nešto izjalovilo. Najbliže je bio prelasku na Otok gdje je prvo umalo završio u Liverpoolu, a potom i u West Hamu. Kako stoje stvari ovog ljeta će ga Marseille pokušati prodati pošto poto da zaradi na njegovom odlasku, a zainteresiranih sigurno neće nedostajati.

Tu je i Josip Brekalo koji je ovog ljeta mogao ostati u Torinu, ali se odlučio da želi ipak produžiti neku drugu sredinu. TM ga procjenjuje na 15 milijuna eura, a zainteresiranih za njegove usluge ne nedostaje. Pitanje je tek hoće li odraditi sezonu pod trenerskom palicom Nike Kovača u Wolfsburgu ili će odmah pristati na ponudu od nekog od zainteresiranih na otkup njegovog ugovora.

Prati ga na listi najskupljih, nećemo pogriješiti ako kažemo, najbolji hrvatski nogometaš svih vremena Luka Modrić. Po godinama veteran, a po stilu i partijama koje pruža ne mogu mu parirati neki puno mlađi veznjaci. Modrić u svojoj 36. godini oduševljava nogometni svijet, a s Real Madridom je prošle sezone osvojio petu Ligu prvaka te nedavno produžio ugovor za još godinu dana. Gotovo sigurno je da će karijeru, kad se odluči na to, završiti u Realu, a dotad će vjerojatno produživati godinu za godinu.

Na ovoj listi se nalazi i Dejan Lovren koji trenutno nosi dres ruskog Zenita. TM ga procjenjuje na 4.5 milijuna eura i pri isteku ugovora bit će u 33. godini. Još nije poznato hoće li možda produžiti još malo u Rusiji ili će se odlučiti na povratak na zapad.

Od zanimljivih imena tu imamo Filipa Bradarića čije se ime već povezuje s mogućim povratkom iz Saudijske Arabije u Europu, pa Silvija Begića koji je pod ugovorom s ruskim Rubinom, kao i Antonia Milića koji je s Lechom osvojio poljsko prvenstvo. Na ovom popisu najskupljih po TM-u najviše je braniča pa se tako osim spomenutih tu nalaze i David Čolina, Stipe Radić, Matej Jonjić, Zvonimir Šarlija, Mateo Pavlović, Nino Galović i drugi.

Kad bi napravili sastav po pozicijama i vrijednostima koje bilježi Transfermarkt neke od njih bi morali izostaviti, ali vrijedi tu spomenuti još neke poput Danijela Miškića, Ljubana Crepulje, Josipa Pivarića, Andrije Balića i drugih.

Mogući sastav onih koji ulaze u zadnju godinu ugovora po pozicijama i vrijednostima koje bilježi TM bi izgledao ovako:



Tagovi

Duje Ćaleta-CarLuka ModrićJosip BrekaloDejan LovrenFilip BradarićSilvije BegićAntonio Milić

Ostale Vijesti