Ovaj transfer rok se može slobodno nazvati i "povratak sinova izbjeglih"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.07.16. | 09:45

Dva igrača se pokunjeno vraćaju u redove odakle su i došli u aktualne klubove.

Izgleda kako će ovaj prijelazni rok proteći u znaku povratka „sinova razmetnih“.

Prvo je Mario Gotze, koji je u kontroverznom transferu prije tri godine zamijenio dortmundsku Borussiju nastupanjem za rivala iz Munchena, po izvještajima sad već sasvim blizu povratku na Westfalen.

Čak je i direktor Bayerna, Karl-Heinz Rummenigge, potvrdio kako je stvar praktički riješena:

„Da, mogu potvrditi da smo u pregovorima s Borussijom. Gotze je bio u Bayernu tri godine i nije se snašao. Stoga ne mogu biti iznenađen što želi otići; ima 24 godine i želi igrati redovito.“

Bayern, koji ga je onomad platio 37 milijuna eura, sada traži cijenu od 24 milijuna eura, a Gotze bi se u povratničkoj ulozi pridružio Kagawi, koji se također nije snašao nakon odlaska u Manchester United, pa se vrlo brzo vratio u žuto-crni dres. Međutim, daleko su statusi oba igrača; dok se Kagawa jednostavno okušao u prominentnom europskom klubu, Gotze je razljutio navijače odlaskom u redove velikog rivala, pa je zapravo temeljno pitanje kako će popularni „Žuti zid“ reagirati na njegov povratak.

Još jedno ime koje se vraća u klub-prethodnik je i Chelseajev Diego Costa, koji je na pragu povratka u Atletico Madrid, u kojeg je pak stigao 2010. godine iz redova Valladolida.

Predsjednik Atletica, Enrique Cerezo je sam potvrdio navode, rekavši kako „nemaju namjere potpisati niti jednog od napadača iz Serije A koje se veže uz Atletico“, ali da su „razgovarali sa Costom i da rade na tome da ga vrate u Madrid“. Cerezo je također potvrdio kako „su blizu dogovora“, ali ne želi iznositi detalje.

Costa je zabio 32 pogotka u 51 nastup za Chelsea, a ukoliko se realizira njegov povratak na Calderon, dijelit će jednaku sudbinu kao i njegov kolega Filipe Luis, koji se nakon samo jedne sezone – prožete ozljedama - na Stamford Bridgeu vratio u redove Atletica.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Diego CostaMario GötzeFilipe LuisShinji Kagawa

Ostale Vijesti