Otkriven mail zbog kojeg je Gojun dobio otkaz u Hajduku, Brbić: Bilo je dva na jedan

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.06.19. | 16:26

Vijest koja je u petak sve iznenadila.

Uprava Hajduka jučer je na šok svih navijača tog kluba naprasno dala otkaz glavnom čovjeku omladinskog pogona, Krešimiru Gojunu. Iz kluba su poručili da je Gojun, koji se u klubu nalazi od ljeta 2016. godine, lažno oklevetao sportskog direktora Sašu Bjelanovića, optuživši ga da je od njega tražio da B momčad Hajduka „pomogne Šibeniku“ u promociji prema Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Slobodna Dalmacija ekskluzivno je objavila mail prema kojemu je Gojunu presuđeno, odnosno u kojemu je, kako kažu u Hajduku nakon provedene interne istrage, oklevetao Bjelanovićam i dobio otkaz.

Gojun na početku maila naglašava da poruku šalje kao očitovanje s obzirom da je ranije toga dana odbio potpisati izjavu koju su mu na potpis dali Predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić i sportski direktor Saša Bjelanović, prenosi SD, a Gojun je napisao da su ga u uredu na poziv Bjelanovića dočekali upravo on i koordinator skautske službe Mario Brkljača.

Tada mu je, navodno, Bjelanović rekao da bi bilo dobro da Hajduk pomogne Šibeniku, tako da najbolje igrače odmori u izravnom okršaju koji se igrao 5. svibnja.

Šef omladinskog pogona je, kako je napisao, to odbio jer se kosi s njegovim principima, nakon čega je dobio SMS poruku tim menadžera' B momčadi i njihova trenera Marija Despotovića, da se sportski direktor Bjelanović raspituje o sastavu za spornu utakmicu, a Depostović je upozorio Gojuna da jedan igrač druge momčadi spominje da bi bilo dobro pustiti utakmicu.

Nakon svega, Gojun o cjelokupnoj situaciji obavještava člana Nadzornog odbora Hajduka, Ninu Martinića, a svoj mail Gojun i završava sa zaključkom da je izjavu koju je dobio na potpis odbio potpisati jer je smatrao da se ne podudara s onim što je u mailu naveo te da bi i dalje želio nastaviti raditi svoj posao odgovorno, pošteno i profesionalno jer čast i ugled kluba moraju biti iznad svih, piše Slobodna Dalmacija.

U konačnici, ovo je za isti medij prokomentirao predsjednik Marin Brbić.

„Nakon iznesenih tvrdnji gospodina Gojuna bilo je jasno da on i gospodin Bjelanović više zajednički ne mogu raditi. Ja sam za navedeni slučaj pitao gospodina Brkljaču koji mi je rekao da navodi gospodina Gojuna nisu točni i odluka je bila jasna“, rekao je Brbić za SD i odgovorio zašto nisu ispitane i druge osobe navedene u mailu: „Jedina osoba koja je prisustvovala sastanku bio je gospodin Brkljača i kao takav je bio vjerodostojan svjedok, a sasvim je normalno da se sportski direktor interesira o sastavu druge momčadi, to je njegov posao. Imao sam situaciju dva protiv jedan i sam po sebi se nametao zaključak i rješenje problema“, zaključio je Brbić.

Bit će još nekoliko dana burno na Poljudu…

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Marin BrbićKrešimir GojunSaša Bjelanović

Ostale Vijesti