Otkazi u La Ligi: Dva kluba u jednom danu otpustila svoje trenere (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.07.20. | 21:19

Jedna odluka je očekivana, dok je druga izrazito iznenađujuća.

Leganes i Villareal otpustili su svoje trenere iako su iza spomenuta dva kluba izrazito različite sezone.

Remijem u posljednjem kolu na domaćem terenu s Real Madridom, Leganes nije uspio izboriti ostanak u elitnom rangu španjolskog nogometa te će oni dogodine biti dio La Lige 2.

Momčad iz predgrađa Madrida nije uspjela iskoristi remi Celte Vigo, njihovog direktnog protivnika u borbi za ostanak te su sada, nakon što ispali iz prve lige, ostali i bez trenera.

Kultni meksički trener Javier Aguirre tako od današnjeg dana više nije trener Leganesa, dok ista stvar vrijedi i za njegovog kolegu Javija Calleju koji je ove sezone vodio Villarreal.

Iako je 'žuta podmornica' ovu sezonu okončala na veoma dobrom petom mjestu, uprava kluba nije zadovoljna činjenicom da će njihova momčad dogodine igrati Europsku ligu već su oni smatrali kako je Villarreal spreman da se okuša u kvalifikacijama za Ligu prvaka gdje bi se našli da su sezonu završili na četvrtom mjestu gdje je Sevilla.

Calleja je Villarreal vodio od siječnja 2019. godine, a ukupno je na klupi odradio 66 utakmica te je pritom zabilježio 32 pobjede, 12 remija i 22 poraza. Iako je mišljenje šire nogometne javnosti kako je 42-godišnjak izvrsno odrađivao svoj posao, uprava kluba s tim se ne slaže te će u narednih dva tjedna na klupi svojeg kluba „instalirati“ neko novo trenersko ime.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="es" dir="ltr">COMUNICADO | El C.D. Leganés y Javier Aguirre no continuarán juntos <a href="https://twitter.com/hashtag/GraciasJavier?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#GraciasJavier</a> <br><br> El Club agradece al técnico mexicano y a su cuerpo técnico el gran trabajo realizado en este tiempo.</p>&mdash; C.D. Leganés (@CDLeganes) <a href="https://twitter.com/CDLeganes/status/1285234078250409989?ref_src=twsrc%5Etfw">July 20, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: ALBERT GEA - Action images)

 


Tagovi

Javier AguirreJavi CallejaLeganesVillarreal

Ostale Vijesti