VALENTYN OGIRENKO/Action Images
VALENTYN OGIRENKO/Action Images

Otac mu je osvojio broncu u Francuskoj, ove godine je debitirao za BiH, a sad ide u St. Pauli

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 24.05.21. | 12:55

Mogao je kao i njegov otac igrati za Vatrene, ali ipak se odlučio za zemlju u kojoj je rođen.

Nikola Vasilj napušta ukrajinsku Zoryu te će od sljedeće sezone nastupati za njemačkog drugoligaša St. Pauli.

Vasilj je dvije godine proveo u drugoj momčadi Nurnberga, a posljednje dvije sezone proveo je u ukrajinskoj prvoj ligi gdje je skupio 25 nastupa na golu Zorye.

Nikolin otac, Vladimir, bio je reprezentativac Hrvatske, ali se on u konačnici ipak odlučio za reprezentaciju BiH. Debitirao je ovog ožujka u utakmici protiv Kostarike, dok je u ogledima protiv Francuske i Finske bio rezerva Ibrahima Šehića.

25-godišnji vratar je karijeru započeo u Zrinjskom iz Mostara, iako je do svoje 15. godine branio za HNK Međugorje. Budući da mu ugovorna obveza ističe na kraju sezone, St. Pauli ga u svoje redove dovodi bez da je za njega plaćena odšteta.

Iako je njegov otac Vladimir veći dio svoje karijere proveo u HNL-u, Nikolin je put nešto drugačiji. Vladimir je branio za Hrvatski Dragovoljac, Croatiju (kasnije Dinamo), Zagreb, Varteks i onda opet Dinamo, da bi se u inozemstvu okušao u turskom Konysporu i Širokom Brijegu.

Za Vatrene je skupio četiri nastupa, a bio je član reprezentacije na SP-u 1998. godine u Francuskoj. Vasilj je jednako tako bio prvi golman Zagreba u povijesnoj 01/02. sezoni kad su Pjesnici vođeni Cicom Kranjčarom osvojili naslov prvaka Hrvatske.

Spomenimo za kraj kako je Vladimirov sin Nikola s novim klubom potpisao dvogodišnji ugovor, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 500 tisuća eura.


Tagovi

Ibrahim ŠehićNikola VasiljVladimir VasiljBiH nogometna reprezentacijaNogometni savez BiH

Ostale Vijesti