Sergio Perez/Action Images
Sergio Perez/Action Images

Osvojio je Euro, La Ligu i dvije Europske lige, a sad je dobio otkaz u Brazilu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.03.21. | 17:01

Što vi mislite, hoće li objesiti kopačke o klin ili će još malo trčati zelenim travnjacima?

Juan Francisco Torres Belén, skraćeno Juanfran, više nije član brazilskog prvoligaša Sao Paula.

Ovaj požrtvovni desni bek najbolje godine svoje karijere proveo je u redovima madridskog Atletica čiji je član bio od 2011. do 2019. godine, a zanimljivo je kako je karijeru počeo u gradskom rivalu Realu za kojeg je čak skupio i šest seniorskih nastupa.

Juanfran je prošao kroz praktički sve mlađe kategorije španjolske reprezentacije, a za A vrstu skupio je 22 nastupa i jedan pogodak. Taj pogodak postigao je u prijateljskom ogledu protiv Ekvatorijalne Gvineje, a bio je i član Furije na Euru 2012. godine koja je u konačnici osvojila naslov prvaka.

Juanfran je za Atletico skupio čak 355 nastupa u svim natjecanjima, a pritom je uspio postići šest pogodaka i još 41 put asistirati. Prije toga igrao je za Osasunu, a od ljeta 2019. godine bio je član brazilskog velikana Sao Paola koji je ovu sezonu u tamošnjoj Serie A završio na četvrtom mjestu.

Nakon što mu je istekla dvogodišnja suradnja sa šesterostrukim prvakom Brazila, Juanfran je postao slobodan igrač, a budući da je ove godine proslavio 36. rođendan, zasad nije poznato planira li objesiti kopačke o klin ili je još uvijek spreman na život profesionalnog nogometaša.

Što se tiče njegovih uspjeha, izuzev onog najvećeg koji je prethodno spomenut (Euro 2012), Juanfran se može pohvaliti kako je u dresu Atletica osvojio La Ligu, Španjolski kup i superkup, dvije Europske lige te dva Europska superkupa.


Tagovi

JuanfranSao PauloAtletico Madridtransferi

Ostale Vijesti