Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Osvojio je duplu krunu s Rijekom, bio uspješan u Lechu i Vaduzu, a po odlasku iz Libanona ide u BiH

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.03.22. | 10:59

Upisao je tek dva nastupa za reprezentaciju, a zajedno s njim će i nekadašnji veznjak Istre 1961 koji je u dva navrata zabijao Dinamu i jednom Osijeku.

Mediji iz susjedstva javljaju kako će fenjeraš Premijer lige BiH, Radnik Bijeljina, uskoro dobiti veliko pojačanje u vrhu napada. Riječ je o Harisu Handžiću, nekadašnjoj velikoj nadi bh. nogometa koji je posljednji inozemni angažman imao u Libanonu. Tamo je igrao za trenutno vodeću momčad prvenstva Al-Ahed, ali budući da se tamo nije iskazao svojim igrama, s klubom je dogovorio sporazumni raskid suradnje.

Stasiti Sarajlija je promijenio puno klubova u karijeri, a između popriličnog broja klubova iz domovine mu, igrao je za Lech Poznan, Vaduz, Ufu, Rijeku i Debrecen.

U Rijeci je bio tek pola godine, ali izgleda kako je znao izabrati kad doći. U prvom dijelu sezone 16/17. upisao je osam nastupa za momčad s Kvarnera, da bi onda na zimu otišao u Mađarski. Ni tamo se nije proslavio, ali ovo što je odigrao za Rijeku bilo mu je dovoljno da u svoj CV može staviti kako je osvojio dvostruku krunu u Hrvatskoj.

Uvjerljivo najveći trag ostavio je u dresu Sarajeva, ujedno i matičnog mu kluba, a prije nego što je u ljeto 2021. otišao u Libanon, tri godine je bio standardan prvotimac momčadi s Koševa.

Njegov dolazak u Radnik bio bi od velikog značaja za klub, a osim njega bi momčad mogla postati jača i za Dejana Maksimovića, bivšeg U-21 reprezentativca BiH koji je jedan dio svoje karijere proveo u Istri 1961. Maksimović je za Zeleno-žute u sezoni 17/18. skupio 28 nastupa, četiri pogotka i tri asistencije u svim natjecanjima.

Zanimljivo, Maksimović je za vrijeme boravka u Puli zabijao Dinamu (prvenstvo i Kup), Osijeku i Rudešu, a u posljednji angažman imao je u Leotaru.



Tagovi

Haris HandžićRadnik BijeljinaBiH Premier ligaBiH Premijer ligaIstra 1961HNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti