Osvajač Premiershipa: „El Clasico je s***e!“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.10.18. | 10:30

Neće gledati nedjeljni okršaj na Camp Nou.

Ove nedjelje, nakon što odrade utakmice u Ligi prvaka, Barcelona i Real odigrat će prvi ovosezonski El Clasico.

ODIGRAJ Barcelona – Inter

Kraljevski klub je u velikoj rezultatskoj krizi, što je trenera Julena Lopeteguija dovelo do ruba otkaza, ali posao na Camp Nou će im biti uvelike olakšan. Naime, glavni igrač Barce, Lionel Messi, neće biti u konkurenciji za nastup protiv Los Blancosa zbog loma kosti ruke.

ODIGRAJ Real Madrid – Viktoria Plzen

El Clasico je jedan od najgledanijih sportskih događaja u svijetu svake godine, a dva europska giganta bilježe velike marketinške profite od ovog ogleda. Prema određenim istraživanjima, potražnja za ulaznica za najveći derbi španjolskog nogometa poraste za 36%. Svake godine prijenos uživo ove utakmice može gledati oko 650 milijuna ljudi, dok se procjene kreću između 50 i 100 milijuna ljudi koji uistinu i sjede ispred malih ekrana.

Među njima neće biti trostruki osvajač engleske Premier lige.

Stoper koji je s Leicesterom prije nepune tri godine senzacionalno osvojio naslov prvaka Engleske - uz još dvije titule ostvarene s Chelseajem sredinom prošlog desetljeća – Robert Huth nimalo nije oduševljen susretom Barce i Reala.

Štoviše, 34-godišnji igrač koji je trenutno bez angažmana nakon što su mu Lisice 'dale papire' ovog ljeta, javno je izrazio svoju averziju prema tom dvoboju giganata.

ODIGRAJ Barcelona – Real Madrid

„Više i ne gledam utakmice između Barce i Reala. To je s***e – 20 igrača koji konstantno okružuju suca držeći se za lice“, bile su prve riječi Nijemca za goal.com, dodajući: „El Clasico? Moj televizor će biti ugašen“.

Branič koji je skupio 19 nastupa za reprezentaciju Njemačke pojasnio je da mu se najviše ne sviđa  glumljenje ozljeda i previjanje po terenu. Prokomentirao je i ljude, poput Garya Nevillea, koji kažu da se igrači nekada mogu pretvarati da su ozlijeđeni.

„Za mene je to potpuno sramotno. Simuliranje mogu razumijeti, nema razlike između simuliranja i mog povlačenja za dresa nekog suparnika. 'Savijamo' pravila. Ali pretvaranje da si ozlijeđen je protiv svakog oblika sporta i to me ljuti. Ne mogu se sjetiti niti jednog sporta gdje je to prihvatljivo“, kaže Huth dodajući: „Mogli ste čuti Garya Nevillea kako kaže: „Imao je pravo to napraviti“. Ja kažem ne. Nema pravo to napraviti. Potrošili smo posljednjih 15-16 godina s najboljim nutricionistima i jako radimo u teretani, što nas čini najjačima što možemo biti. Sada mi želite reći da je mali dodir dovoljan da padnemo?“, završio je retoričkom figurom nekadašnji stoper Stokea i Middlesbrougha.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Robert Huth

Ostale Vijesti