Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Osječani raskinuli s igračem koji je za njih odigrao četiri minute u dvije i pol godine, ista sudbina čeka i Zebeca

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.07.24. | 08:25

Iako je momčad na pripremama u Austriji, očito se punom parom radi i u uredima Opus Arene...

Vinko Petković (28) jedna je od najvećih ptica selica u HNL-u. Koliko je klubova promijenio u igračkoj karijeri gotovo je nemoguće nabrojati, s tim da ga najbolje opisuje da je u HNL-u igrao u dresovima šest različitih klubova. Član Osijeka postao je prije dvije i pol godine kad je - na inzistiranje Nenada Bjelice - stigao u grad na Dravi iz Hrvatskog dragovoljca. Navijači Osijeka bili su optimistični, Petković je u prvom dijelu sezone 21./22. vrlo dobro igrao za Crne, ali otkako je stigao u klub pa u naredne dvije i pol godine, 28-godišnji krilni napadač za Osijek je odigrao - četiri minute!

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Slali su ga na posudbe u Istru 1961, Goricu i Rudeš, ali Petković se nigdje nije uspio nametnuti. Zanimljivo, iako je tada bio igrač Rudeša, Petković se prije šest mjeseci pojavio na prvi trening Osijeka na zimskim pripremama. U klubu su bili iznenađeni njegovim dolaskom te su mu objasnili da nije u mogućnosti trenirati s Bijelo-plavima jer je ugovor o posudbi i dalje važeći. Petković je tako ostao bez treninga, bez prilike da se nametne tadašnjem treneru Zekiću, a nešto više od pola godine kasnije ostao je bez prilike da se nametne Coppitelliju pa je tako s klubom dogovorio sporazumni raskid iako je komotno mogao 'biti na plaći' do kraja sljedeće sezone.

Podsjetimo, prije Petkovića je sporazumno ugovor raskinut s Nikolom Janjićem koji je već predstavljen kao novi igrač Sutjeske, a ista sudbina uskoro čeka i Luku Zebeca koji će iz kluba otići nakon što je prije dvije godine stigao iz Belišća. Zebec s Osijekom ima važeći ugovor još dvije godine, ali talijanski stručnjak na njega ne računa. U bijelo-plavom dresu ukupno je odigrao šest utakmica. (G)



Tagovi

Vinko PetkovićNK OsijekOsijek

Ostale Vijesti