Osijek u Gradskom vrtu došao do velike pobjede nad Luzernom

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 13.07.17. | 23:05

Osječani su došli do velike prednosti…

Na otvaranju utakmice, odnosno u prvih deset minuta događalo se malo toga. Igralo se uglavnom na sredini terena s dosta grešaka u predaji lopte - na obje strane. Međutim, u 12. minuti Osijek je mogao povesti 1:0. Nakon sjajno izvedene kontre Osječana Bočkaj se sjurio u šesnaesterac Luzerna s desnog krila, „polegao“ svog čuvara lažnjakom na travnjak i zatim s 13-14 metara iz sjajne situacije pucao visoko iznad gola.

Minutu kasnije Luzern je ostao bez stopera Arnolda koji je u nezgodnom doskoku ozlijedio koljeno nakon čega je morao napustiti igru, a zamijenio ga je Schmid.

U 19. minuti susreta Luzern je došao do svoje prve i jedine prilike u prvom poluvremenu, ako je uopće možemo tako nazvati. Nakon prekida i centaršuta s desnog krila obrana Osijeka nije se najbolje snašla, a nakon pomutnje u šesnaestercu u dobroj prilici našao se Itten koji, međutim, iz blizine nije uspio goste dovesti u vodstvo.  

U međuvremenu se Osijek u potpunosti oslobodio i preuzeo inicijativu, što su umalo uspjeli i okruniti pogotkom u 27. minuti susreta. Odličan centaršut s lijevog krila došao je do Ejupija, a njegov udarac glavom s crte je skinuo golman Luzerna Omlin. Osijek je nekoliko centimetara dijelilo od pogotka. Sličnu situaciju mogli smo vidjeti i u 41. minuti. Barišić je centrirao s lijevog krila, Lopa je ostao potpuno sam na na 7-8 metara od Omlina, ali je loše reagirao i glavom pucao preko gola.

A Osijek je najbliže vodstvu na koncu bio u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Slobodan udarac Bočkaja s tridesetak metara završio je na gredi Omlina, a nakon što se greda zatresla sudac utakmice označio je i kraj prvog poluvremena u kojemu je Osijek definitivno bio bolje momčad.

Gledali smo mlako otvaranje drugog poluvremena u Osijeku. Do 57. minute nismo vidjeli ništa konkretno kada je Bočkaj krivim dodavanjem upropastio kontru Osijeka koja izgledala prilično obećavajuće.

Bočkaj se za taj propust iskupio u 66. minuti. S desne strane iz auta je bacio loptu daleko u šesnaesterac Luzerna u kojemu je najviši bio Ejupi koji majstorski glavom pogađa desni kut Omlinovog gola za zasluženo vodstvo Osijeka.

Nakon Ejupijevog gola Osječani se nisu povukli. Štoviše, imali su neko izglednih situacija u kojima je nedostajalo precizno posljednje dodavanje za stvaranje stopostotnih prilika.

Osječani su nastavili s pritiskom i u 78. minuti došli su do vodstva od 2:0. Nakon greške obrane Luzerna Grezda je sa 7-8 metara pucao po golu iskosa, a lopta prolazi ispod Omlina za novi pogodak Osijeka

Do kraja utakmica Osječani su mogli doći i do trećeg pogotka nakon novog paketa sjajnih kontranapada, ali je, osim nekoliko paničnih prekršaja igrača Luzerna,  nedostajalo i koncentracije u završnici. U svakom slučaju, Osječani su pred svojim navijačima stigli do velike i zaslužene pobjede. Na uzvrat u Švicarsku putovat će sa zalihom od dva gola i imaju se svako pravo nadati prolasku u treće pretkolo Europske lige.

Uzvratna utakmica na rasporedu je 20. srpnja u Luzernu.

(Foto: Pixsell)

 

 

 


Tagovi

Dmytro LopaEros GrezdaMuzafer Ejupi

Ostale Vijesti