Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Osijek traži izlaz iz krize protiv Varaždina, gosti opušteni na Pampas (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.03.24. | 08:02

U prvoj utakmici 27. kola HNL-a Osijek će biti domaćin Varaždinu u dvoboju koji počinje u 17 sati na Opus Areni

Nakon Rijeke, Osijek će imati priliku izvaditi se protiv Varaždina na svojoj Opus Areni. Dvoboj koji počinje u 17 sati dvoboj najavio je Andre Duarte, 26-godišnji branič. Zanimljivo, na Pampasu su prije nekog vremena ukinuli press konferencije, odnosno imaju ih samo uoči derbija pa smo ovoga puta ostali zakinuti za živu riječ Zorana Zekića umjesto kojeg je utakmicu najavio upravo Duarte, standardni stoper Osijeka u ovoj sezoni.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Vrijeme je za pobjedu i za dobru igru”, rekao je Duarte u uvodu pa dodao kako je Varaždin dobra momčad, da igraju dobar nogomet ali i da će Osijek probat to dobiti.

“Prvi put u sezoni”, naglasio je Duarte i to je bilo manje, više sve od njega. U zaključku, u Osijeku šute na terenu, šute pred kamerama…

Kako bilo, Zekić će morati do bodova bez Lovrića, Fućka, Branštetera i Barešića koji su ozlijeđeni. Klupa je jaka, ali malo što to vrijedi kada su neki poput Mikolčića zamrznuti na njoj…

S druge strane, Nikola Šafarić bio je rječitiji. Pa je konstatirao kako je Osijek sličan Varaždinu po pitanju oscilacija.

“Imaju odlične predstave, pa im se dogode neki padovi. Teško mi je prognozirati kakav će Osijek biti taj dan, ali i mi smo takvi. No, dok su u dobroj fazi, onda su strašna ekipa”, rekao je Šafarić koji će za kolegu na klupi Osijeka kazati da ga silno respektira.

“Poznamo se praktički u dušu i znamo što možemo očekivati jedno od drugoga”.

A što može očekivati od svojih igrača, trener Varaždina otkrio je u nastavku:

“Najveće mi je veselje kada vidim da se zahtjevi koje imam polako prihvaćaju od igrača. Zadovoljan sam i njima i rezultatima”, naglasit će Šafarić koji će do novog dobrog rezultata pokušati doći bez Silića i Vukušića koji su ozlijeđeni. Na vratima će biti Oliver Zelenika koji je naglasio kako je Osijek s Mierezom opasan, ali da se treba koncentrirati na vlastitu izvedbu.

“Novi stadion daje im snagu i velik poticaj, ali mi nemamo problem jer nismo strogo domaćinska ili gostujuća ekipa. Igramo isto doma i vani i siguran sam da će nam na Pampasu biti gušt zaigrati”, zaključio je Zelenika.

Utakmicu će suditi Mateo Erceg iz Benkovca uz pomoćnike: Hrvoja Radića (Split) i Željka Bučara (Duga Resa). Četvrti sudac je Jakov Titlić (Potravlje). VAR je Duje Strukan (Split), AVAR: Bojan Zobenica (V. Gorica).

Očekivane postave:

Osijek (4-2-3-1)

Varaždin (4-3-3):




Tagovi

NK OsijekNK VaraždinHNLAndré DuarteNikola ŠafarićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti