Germania Sport
Germania Sport

Osijek traži iskupljenje od poraza iz Sofije protiv Hrvatskog dragovoljca (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 08.08.21. | 09:00

Utakmica počinje u 18:55 sati

Četvrto kolo neodgođenih utakmica HNL-a zaključit će Osijek i Hrvatski dragovoljac u Kranjčevićevoj(18:55). Osijek u Zagreb dolazi otriježnjen nakon teškog poraza u Sofiji od CSKA s 4:2 u kojem je Topčagić donio tračak nade da bi mogli izvući povoljan rezultat. Prvi je ovo ovakav poraz Osijeka otkad je Nenad Bjelica na klupi, a sada im dolazi Hrvatski dragovoljac za iskupljenje.

(11) Hrvatski dragovoljac (6.25) Osijek (1.25)

Osijek je bez poraza u prva tri kola HNL-a. Padale su dalmatinske ekipe, Šibenik u Gradskom vrtu s 3:0 i Hajduk na Poljudu s 2:1, a tek se pod kiks može upisati remi u Gradskom vrtu od 0:0 sa Slaven Belupom. Bjeličine trupe primile su tek jedan gol, i to onaj Livajin na Poljudu koji je srušio sve zakone fizike, a zabili su ih pet. Današnja utakmica mogla bi biti, što se kaže, šuterski trening napadačima Osijeka.


Hrvatski dragovoljac ne zna u prve tri utakmice za bolje od poraza. Zabili su tek tri gola, a primili su ih deset. Dobila ih je Istra u prvom kolu s 3:1, a onda se Dinamo iskalio s 4:0 i u posljednjem kolu bolja je bila Lokomotiva s 3:2. Dragovoljcu se pred sezonu prognoziralo vraćanje nazad u 2. HNL, a oni iz kola u kolo opravdavaju ulogu favorita. Očekivati da će im utakmica protiv Osijeka biti prilika za nešto više je pomalo nemoguće, ali nogomet nas naučio da nikoga ne treba otpisati unaprijed.


„Imamo širok kadar, jako puno igrača na raspolaganju. Dečki koji su igrali protiv Slaven Belupa su odigrali dobru utakmicu. Iako nismo pobijedili, u toj je utakmici energija bila puno bolja nego protiv CSKA. Zbog toga ne vidim razlog da neki opet ne bi dobili priliku, ali vidjet ćemo kako će proći regeneracija jer ćemo na travnjak poslati najspremnije“, izjavio je Nenad Bjelica uoči utakmice.

(11) Hrvatski dragovoljac (6.25) Osijek (1.25)

Nenad Bjelica na raspolaganju ima širok kadar s kojim se želi ponovno ove sezone potući za titulu prvaka i zasad im dobro ide. Jednog od glavnih rivala u toj bitci su savladali u drugom kolu, a kolo iza ovog slijedi im Rijeka. Tu je i Europa iz koje ih ne treba otpisivati ni nakon poraza u četvrtak jer smo se više puta uvjerili da se dva razlike lako okrene.


„Uvijek dođe jedna utakmica poput ove protiv CSKA, u kojoj nisi na optimalnoj razini, ali uglavnom smo prikazivali dobre igre u kojima su odgovornost i disciplina u igri bili na visokoj razini. To treba ponovo pokazati i pobijediti suparnika. Najveća opasnost je u tome što Hrvatski dragovoljac nema što izgubiti, ući će u utakmicu neopterećeno… Sve to njima daje mogućnost da budu dosta opušteni i to je najveća opasnost“, zaključio je Bjelica.

Glavni sudac utakmice je Dario Kulušić (Šibenik), pomoćnici su mu Hrvoje Radić (Split) i Luka Pajić (Rijeka) dok je četvrti sudac Marin Vidulin (Kanfanar). U VAR sobi nadgledaju Ivan Bebek (Rijeka) i Robi Kezele (Rijeka).



Tagovi

OsijekHrvatski dragovoljacHNL najava 21/22HNL

Ostale Vijesti