Zvonimir Barisin/PIXSELL
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Osijek tijesno preko trećeligaša do četvrtfinala Kupa, Zekić upisao treću pobjedu u nizu

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 31.10.23. | 19:22

Kristijan Lovrić golom iz penala donio je slavlje Bijelo-plavima

Osijek je treći četvrtfinalist Hrvatskog nogometnog kupa nakon što su rezultatom 1-0 svladali Karlovac na njihovom stadionu “Branko Čavlović-Čavlek”. Baš kako bi i sam rezultat dao naslutiti, nije ovo bila ljepotica od utakmice, do posljednjih pola sata utakmice kada su se probudili Karlovčani pa razbudili i uspavane goste, no semaforu je ostao upisan jedino rani gol Kristijana Lovrića s 11 metara.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U početnom sastavu Zekić ništa nije prepustio slučaju. Nije zbog ozljeda mogao računati na Caktaša i Fiolića, a napravio je poneku izmjenu od prošlog prvenstvenog susreta, ali strijelcu hat-tricka Vedranu Jugoviću nije dao odmora, kapetan je i ovoga puta od prve minute vodio Osječane na terenu.

Zahvalili su se gosti prije utakmice domaćinima prigodnim poklonom, dresom, na gostoprimstvu, ali onda ne baš kao 'pristojni gosti' odmah pohrlili na njihov gol. No, koliko god su imali loptu u nogama, a bilo je to dobar dio vremena, ipak nisu uspjeli stvoriti pravu priliku. Dapače, prvu prijetnju na utakmici stvorili su Karlovčani. Kurečki je pucao, ali lopta je otišla pored gola. U prvih 20-ak minuta Osječani su opet okrenuli igru na polovicu domaće momčadi, ali dobro su ih zatvorili domaći igrači i golu nisu na pravi način mogli zaprijetiti.

Kada već nije išlo iz igre, priliku su dobili s bijele točke. Brlek se ubacio ispred Pamića koji ga je srušio. Kristijan Lovrić zabio je za 1-0 u 21. minuti iz penala preciznim udarcem, iako ga je Jagatić pročitao, ali nije mogao ništa tako silovitom udarcu. Nisu se predali ni domaćini. Već nakon pet minuta jedan pokušaj domaćih branio je Melenica. Ni do kraja prvoga dijela nije bilo većih prijetnji domaćih. Dapače, s obzirom na statistikuk, mogli su gosti imati i veću prednost. Posjed lopte je bio na njihovoj strani (62 posto), imali su šest udaraca od čega četiri u okvir gola, dok su Karlovčani pucali dva puta, a samo jedan pokušaj išao je unutar vratnica.

U nastavku je prva prijetnja, baš kao i u prvom dijelu, bila ona domaćina, ali ovoga puta puno bolja. Ubačaj s lijeve strane Budimir je ostavio za Matjaža, dijete Šahtarove škole nogometa, strijelca 12 prošlosezonskih golova, ali je ovoga puta pucao pored gola. Nismo dugo čekali niti da se Zekićevi momci potrude. Bukvić je u 58. minuti odradio lijep solo prodor pa pucao, ali opet je to sjajno obranio Jagatić.

Čekali smo desetak minuta da vidimo novo uzbuđenje. Opet je Matijaž bio na lopti, ali Malenica je obranio. Nije to bio jedini posao za osječkog vratara. Utakmicu je razbudio Luka Viduka poremetivši gostujuću obranu. Stvorilo je to koridore za prolazak domaćih pa se nanizalo posla za vratara Bijelo-plavih. Međimorec je samo koji trenutak kasnije nadskočio sve u obrani, tukao glavom, a Malenica je loptu obgrlio kao najvoljeniju, da bi potom domaćini još jednom iz skoka glavnom prijetili, ali je lopta otišla pored gola.

U 89. minuti odličnu priliku imao je Mierez. Zebec je projurio po lijevoj strani i poslao ju na prvu vratnicu gdje ju Mierez ipak nije uspio pospremiti u mrežu za ono što bi bila ipak dosta uvjerljivija pobjeda.

Pritisnuli su u drugom dijelu Karlovčani goste, na trenutke bili i bolji, no njihov trud se nije isplatio. Ni četiri minute nadoknade nisu bile dovoljne da bi uspjeli izjednačiti rezultat na semaforu, ali Igor Pamić i njegovi momci mogu biti ponosni na otpor koji su pružili prvoligašu. Prepoznale su njihovo zalaganje i tribine koje su ih bodrile u ovo kišno poslijepodne pa skandirale i ime trenera domaće momčadi.

Podsjetimo, ranije je Hajduk svladao Jadran iz Ploča, a Rudeš je prošao u četvrtfinale preko Slaven Belupa. Sutra su još dva susreta na rasporedu, Oriolik - Dinamo te Gorica - Radnik Križevci. Cibalia - Rijeka, Vukovar - Lokomotiva i Varaždin istra preostaju na rasporedu u prosincu.

KARLOVAC - OSIJEK 0-1

Strijelci: 0-1 Lovrić (21., 11m)

Stadion: Branko Čavlović-Čavlek, Karlovac

Suci: Jakov Titlić, Hrvoje Radić, Vice Vidović, Marino Majstorović

Žuti kartoni: Drambajev (Karlovac) / Pušić, Mjrtčjan (Osijek)

KARLOVAC (4-3-3): Jagatić - Ribar, Međimorec (od 82. Stepinac R.), Paracki - Zavalić, Novak-Stanko (od 86. Rojnić), Pamić - Budimir (od 63. Viduka), Matjaž, Kurečki (od 86. Haoran)

OSIJEK (3-4-2-1): Malenica - Manev, Mjrtčjan, Drambajev (od 46. Gržan) - Bukvić, Jugović, Brlek, Omerović (od 87. Duarte) - Pušić, Lovrić (od 87. Zebec) - Mierez




Tagovi

KarlovacNK Karlovachrvatski nogometHrvatski nogometni kupHrvatski nogometni savezZoran ZekićNK Osijek

Ostale Vijesti