Osijek svladao neugodni Inter i pobjegao Hajduku na šest bodova prednosti

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.04.17. | 20:04

Osijek je slavio sa 2:1.

U prvom susretu 29. kola Prve HNL Osijek je u Gradskom vrtu bio bolji od zaprešićkog Intera, konačni rezultat bio je 2:1.

Ova utakmica bila je naročito važna za momčad Zorana Zekića, jer bi pobjedom pobjegli na šest bodova četvrtoplasiranom Hajduku, koji sutra ima teško gostovanje kod Dinama u Zagrebu. Osijek je to vrlo dobro shvatio, a rezultat toga je i rani pogodak sjajnog Ukrajinca Lope, koji tako zabija novi, sedmi pogodak za Osijek.

Igrala se deveta minuta kada je Perošević sjajno u kaznenom prostoru gostiju primio jednu loptu i podvalio je za Lopu, koji s pet metara glavom pogađa kraj nemoćnog Čovića za 1:0. Lopa je u 24. minuti dobio žuti karton, koji ga udaljava iz susreta s Rijekom koji je na rasporedu u utorak na Rujevici.

Inter je u dva navrata mogao stići do izjednačenja. Prvo u 37. minuti kada Malenica odlično brani slobodan udarac Puljića, a onda  u 41. minuti kada je obrana Osijeka u posljednji tren očistila pred Čalom.

U drugom dijelu Inter je ponovno prijetio. Igrala se 51. minuta kada je Kolar natjerao Malenicu na novu „paradu“, a iz kornera koji je usljedio nakon te akcije ponovno briljira vratar domaćih, nakon što je skinuo i Begićev pokušaj glavom.  Ponovno je u prigodi bio Puljić, koji je u 59. minuti još jednom testirao spremnog Malenicu.

Osijek se pritisku othrvao tek potkraj susreta, kada je u 79. minuti promašio glavom Vojnović nakon ubačaja Barišića iz kuta, a fantastičnu prigodu imao je i Ejupi, koji u 84. minuti nije realizirao prigodu jedan-na-jedan.  Do novog pogotka i podebljanja prednosti stigli su Osječani u 88. minuti. Barišić je uputio ubačaj na prvu vratnicu s lijeve strane, ona stiže do Lukića koji sa sedam metara pogađa za 2:0.

Ipak, Inter je uspio doći do počasnog pogotka u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, kada je za smanjenje vodstva zabio Mamut. Osijek sada ima 56 bodova, šest više od Hajduka, dok je Inter ostao na 24 boda na osmom mjestu ljestvice.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Dmytro LopaInter Zaprešić

Ostale Vijesti