Davor Javorovic/Pixsell
Davor Javorovic/Pixsell

Osijek stiže pod pritiskom na Šubićevac gdje se predstavlja Marko Kartelo

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 19.10.24. | 08:00

U prvoj utakmici sezone Osijek je nadigrao Šibenik ali je ostao bez bodova. Sada su im prijeko potrebni zbog rasporeda koji ih čeka u nastavku

Nakon pauze pred Osijekom je gostovanje u Šibeniku koji je u prvom kolu odnio sva tri boda s Opus Arene. Bilo je to veliko iznenađenje jer su domaćini izdominirali cijelu utakmicu, ali tko pamti dobru igru kada su ostali kratkih rukava.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

I sada je velik pritisak nad gostima jer nakon Šibenika u sljedeće četiri ligaške utakmice igraju u Maksimiru i na Rujevici te dočekuju Hajduk. A kako su na odmor otišli poslije poraza od Istre, jasno je da na Šubićevcu za Coppitellija igraju isključivo tri boda.

“U Puli je završilo neočekivano po nas, ali ne trebao zaboraviti dobar put koji smo imali u razdoblju do tog poraza. Trebamo započeti pozitivan trend a slijedi nam još jedna teška utakmica i težak teren. Šibenik nema dobre rezultate u posljednje vrijeme, ali kod kuće nemaju poraz i opasni su”, najavio je trener Osijeka koji nije imao kompletnu momčad tijekom stanke na raspolaganju. Omerović je debitirao za BiH, Čavlina je bio kod Olića protiv Farskih otoka i Grčke, baš kao i Soldo... Odigrao je Osijek i pripremnu utakmicu u Mađarskoj i pobijedio 2-0 a pri tome je testiran Vrbanc na desnom beku koja je najkritičnija pozicija u momčadi...

Domaćin dočekuje Osijek s novim trenerom na klupi.

“Promijenili su trenera, no igrači su im ostali isti i njih poznajemo. Sigurno će biti teška zadaća za nas, morat ćemo biti jaki u glavi i zadržati identitet. A to znači igrati kao kolektiv i biti što bolji na terenu. Također, moramo biti spremni boriti se jer će ovo biti dvoboj u kojem je organizacija jako bitna. Mi je imamo i moramo to pokazati”, rekao je Coppitelli koji ne računa na Matkovića, Guedesa, Mkrtčjana i Kewala.

S druge strane, Kartelo se predstavio na Šubićevcu iako nije bile potrebe za to. Riječ je o bivšem igraču i kapetanu koji je došao na poziciju trenera s mjesta voditelja Škole nogometa.

“Carević je odradio dobar posao. Momčad je karakterna i željna rada. Nastavimo li na taj način, onda nemamo straha, kako protiv Osijeka tako i za utakmice koje slijede”, rekao je Kartelo koji je podigao intenzitet rada na treninzima s naglaskom na agresiju u igri.

“Cilj nem je uvesti neke nove ideje, ali to nije lako implementirati u svega nekoliko treninga. Želimo da Šibenik bude direktan, okomit, intenzivan i agresivan”, naglasio je novi trener dodavši kako se nada da će dio toga prezentirati već protiv Osijeka.

“Znamo sve o njima, oni znaju sve o nama. Pokušat ćemo iskoristiti neke slabosti, a sakriti naše mane”.

Kartelo ne računa na Perića koji ima kartone. Nedostaje i Pozo koji se oporavlja.

“Priključio se treninzima ali još uvijek osjeća neki strah kao posljedicu operacije. Punčec je odradio normalan tjedan nakon ozljede, Gržana treba dozirati, ali je iskusan igrač koji će nam puno značiti u nastavku. Bakić se priključio treninzima u petak...”, otkrio je Kartelo uoči utakmice koja počinje u 16 sati a koju će suditi Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline. Pomoćnici su Vice Vidović (Solin) i Željko Bučar (Duga Resa). Toni Dadić (Zagreb) je četvrti sudac, VAR je Patrik Kolarić (Čakovec) a AVAR Dario Kolarević (Zagreb).

Očekivane postave:

Šibenik (3-4-3): Đaković - Punčec, Morrison, Dujmović - Kolega, Roca, Prekodravac, Žuta - Majić, Santini, Božić

Osijek (4-2-3-1): Malenica - Hasić, Tuia, Jelenić, Jurišić - Dantas, Mikolčić - Bukvić, Soldo, Pušić - Jakupović



Tagovi

NK OsijekFederico CoppitelliMarko KarteloNK ŠibenikHNL

Ostale Vijesti