Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Osijek raskinuo ugovor s junakom nedavne pobjede na Poljudu, on odmah pronašao novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.09.24. | 08:05

Osječani su zadržali pravo prvokupa

NK Osijek je na svojim službenim kanalima objavio odlazak talentiranog 21-godišnjeg vratara Franka Kolića.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kako navode, sporazumno su raskinuli ugovor koji je, inače, isticao krajem lipnja iduće godine.

"U situaciji kada za vratarsku poziciju konkuriraju Nikola Čavlina, Marko Malenica, Tin Sajko i 21-godišnji Kolić, na kraju je dogovorno došlo do odluke da mladi hrvatski reprezentativac potraži sredinu u kojoj će imati priliku standardno braniti", obrazložili su ovaj potez Osječani.

Kolić je odmah pronašao i novi klub, a potpisao je za slovensku Muru, trenutno petoplasirani sastav tamošnjeg prvenstva.

Inače, Kolić je u prvoj momčadi Osijeka skupio 8 nastupa, a debi je imao prošloga proljeća u gostima kod Rudeša. Nastupio je u posljednjih osam kola prošle sezone te je odlično zamijenio ozlijeđenog Marka Malenicu, a posebno se istaknuo u 2-1 pobjedi Osijeka na gostovanju kod Hajduka.

Kolić je bio sjajan kroz cijelu utakmicu, a na naslovnice domaćih medija stigao je spektakularnim reakcijama, kada je u dva navrata na ulasku u 90. minutu spriječio izjednačenje. Prva je obrana bila posebno spektakularna, obrana udarca glavom Rokasa Pukštasa, kada je Kolić poletio zrakom i iščupao loptu koju su mnogi već vidjeli u golu. Nekoliko sekundi kasnije ušao je u šut Nikoli Kaliniću i spriječio da Hajduk dođe do izjednačenja.

Za kraj spomenimo da je Kolić u Gradski vrt stigao iz pulske Istre 1961 u ljeto 2018., a u karijeri je još pola sezone proveo u Posušju, gdje je bio na posudbi iz Osijeka. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Franko KolićNK OsijekOsijeknogometni transferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.Mura

Ostale Vijesti